Evenimente

2


-1402: Bătălia de la Ankara – Timur, conducător al Imperiului Timurid, învinge forțele Imperiului Otoman ale sultanului Baiazid I.
-1514: În urma înfrângerii răscoalei țărănești condusă de el, Gheorghe Doja a fost torturat și executat din ordinul lui Ioan Zapolya.
1810: Cetățenii din Bogotá, Columbia, declară independența față de Spania.
-1848: Manifestație de protest pe câmpia de la Filaret („Câmpia Libertății”) împotriva încălcării teritoriului țării de către armata otomană pe 19 iulie (20 iulie/1 august)
-1885: A fost legalizat fotbalul profesionist în Marea Britanie.
-1896: A apărut ziarul „Liga ortodoxă”, sub conducerea lui Alexandru Macedonski.
-1923: Mexicanul Pancho Villa se deplasează cu mașina personală, însoțit de garda de corp înarmată, spre Hidalgo del Parral; ucigași angajați de președintele mexican Alvaro Obregon îl atacă și îl ucid cu 47 de gloanțe.
-1927: Prințul Mihai, devine, la numai 5 ani, rege al României, în urma decesului bunicului său, Regele Ferdinand I.
-1940: Danemarca părăsește Liga Națiunilor.
-1944: Adolf Hitler supraviețuiește atentatului din 20 iulie 1944, o încercare de asasinat condusă de colonelul Claus von Stauffenberg.
-1944: La Bombay, India, autoritățile anunță o epidemie holerică care a ucis 34.000 de oameni în trei luni.
-1951: Regele Abdullah I al Iordaniei este asasinat de un palestinian în timp ce participa la rugaciunile de vineri în Ierusalim.
-1952: Ceremonia de deschidere a celei de-a XV-a ediție a Jocurilor Olimpice la Helsinki, Finlanda.
-1974: Ocupația turcească a Ciprului: forțe din Turcia invadează Cipru, după o lovitură de stat organizată de dictatorul Greciei, împotriva președintelui Makarios.
-1976: Nava spațială americană „Viking–1″ a atins suprafața planetei Marte.
-1992: Václav Havel demisionează din funcția de președinte al Cehoslovaciei.


2 COMENTARII

  1. O selecție de „evenimente”/întâmplări/DEZASTRE SOCIALE („politic”,grec, Aristotel)= „social”; – începând cu „Evul Întunecat” (MEDIU) al Omenirii, care NE arată ce infectă este ISTORIA pe care o învățăm (a consemnat/reținut doar ce au „produs” BOLNAVII mintali care au „condus” state/imperii din Spațiul Eur-Asiei) ! Numai „Istoria zilelor noastre” (CONTEMPORANĂ) a produ atâția conducători BOLNAVI mintal/i cât în… 2două „Ev-uri Întunecate” (Medii) !

  2. O selecție de „evenimente”/întâmplări/DEZASTRE SOCIALE („politic”,grec, Aristotel)= „social”; – începând cu „Evul Întunecat” (MEDIU) al Omenirii, care NE arată ce infectă este ISTORIA pe care o învățăm (a consemnat/reținut doar ce au „produs” BOLNAVII mintali care au „condus” state/imperii din Spațiul Eur-Asiei) ! Numai „Istoria zilelor noastre” (CONTEMPORANĂ) a produ atâția conducători BOLNAVI mintal/i (CRONICI) cât în… 2două „Ev-uri Întunecate” (Medii) !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.