Evenimente Centrul Cultural

0


Confesiuni literare
Prelegerea cu tema Alexandru Mărchidan – Confesiuni literare, susținută de poeta Denisa Popescu, în cadrul proiectului cultural-educativ “Gânduri, rostiri, scrieri”, avându-l invitat pe poetul Alexandru Mărchidan. “Doctor în filosofie și lector la Universitatea din Pitești, în cadrul Facultății de Științe Socio-Umane, Alexandru Mărchidan se numără printre poeții de valoare, recunoscuți ca atare la nivel național, ca urmare a participării, îndeosebi în perioada studenției, la competiții de prestigiu, la care a câștigat peste 30 de premii literare. ”, sunt considerațiile Denisei Popescu despre invitatul său.
Cenaclul Armonii Argeșene (varianta minimală online), coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români Filiala Argeș, poetul Adrian Mitroi, avându-l invitat pe poetul și profesorul de filosofie George Badea.
“George Badea, profesorul de filosofie practică o scriere educată cu înclinație către problemele existențiale. După absolvirea învățământului liceal, o vreme a cochetat cu muzica. Apoi, a început să scrie eseuri filosofice și poezie. Este un umanist împătimit căruia arta îi mângâie existența. Scrie o poezie a sufletului, relevându-se în acest fel ca fiind o fire deschisă și sociabilă.
Cea mai interesantă caracteristică a lui mi se pare a fi amestecul echilibrat între optimism, pesimism și realism”, spune Adrian Mitroi.
Calea Vieții pe Noul Pământ
Prelegerea cu tema Calea Vieții pe Noul Pământ, susținută de psihologul Maria Furtună, în cadrul proiectului de dezvoltare personală, sub genericul “Viața merge înainte”, coordonat de poeta Simona Vasilescu.
“ Dumnezeu a pus în ființa umană un potențial divin, care, de-a lungul istoriei omenirii, s-a manifestat creator în toate aspectele vieții, cu scopul de a atinge într-o bună zi perfecțiunea – „precum în cer așa și pre pământ” ! Oamenii au observat mai întâi natura, și prin șamani, înțelepți, sacerdoți, au putut comunica cu toate elementele ei. Mai târziu, prin religie, știință, filosofie, metafizică, au căutat sensuri și înțelesuri, modalități de dezvoltare și optimizare a vieții pe planeta Pământ”, sunt câteva considerații exprimate de Maria Furtună și de Simona Vasilescu.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.