Evenimentele zilei

0



✓ 1291: Nobilii scoțieni recunosc autoritatea regelui Eduard I al Angliei asupra țării lor.
✓ 1497: Amerigo Vespucci părăsește portul Cádiz pentru prima sa călătorie în Lumea Nouă.
✓ 1499: Este publicată prima hartă geografică a lui Amerigo Vespucci.
✓ 1503: Cristofor Columb descoperă Insulele Cayman și le denumește Las Tortugas, datorită numeroaselor broaște țestoase care se găseau acolo.
✓ 1534: Jacques Cartier a descoperit Newfoundland.
✓ 1655: Jamaica a intrat sub autoritate britanică, după stăpânirea spaniolă care a durat 161 de ani.
✓ 1717: Țarul Petru I al Rusiei aflat într-o vizită la Versailles, îl ridică pe micul rege Ludovic al XV-lea în brațe, rostind cuvintele: „Țin în brațele mele toată Franța!”.
✓ 1768: John Wilkes este întemnițat pentru articolul scris în North Briton, prin care îl critică necruțător pe regele George al III-lea. Întemnițarea nobilului a provocat revolte violente la Londra.
✓ 1824: Inaugurarea muzeul National Gallery, Londra din Londra.
✓ 1866: Carol I al României depune jurământul ca domnitor al României în Parlament.
✓ 1871: Înfrântă în războiul cu Prusia, Franța este nevoită să semneze tratatul de la Frankfurt pe Main. Franța pierde Alsacia-Lorena de est și plătește 5 miliarde franci-aur ca despăgubire de război.
✓ 1872: Sufrageta Victoria Woodhull este nominalizată de Partidul Drepturilor Egale pentru prima femeie la funcția de președinte al Statelor Unite, deși femeile nu aveau drept de vot în SUA.
✓ 1877: Adunarea Deputaților adoptă în ședința de la orele 15 primul act al României independente, Legea privind instituirea decorației «Steaua României». Deoarece la data de 9 mai Camera deputaților și Senatul, în ședințe separate, au proclamat independența a României, serbările aniversării zilei de 10 Mai vor cunoaște un entuziasm popular nemaiîntâlnit până în 1906.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.