Evenimente la Centrul Cultural Pitești

0



Centrul Cultural Pitești pregătește, pentru acestă săptămână, noi evenimente cultural-educative, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita a 50% din suprafața sălii, conform reglementărilor în vigoare:
☛ Simpozionul „Piteștiul în Literatură”, organizat în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România Filiala Pitești, marți, 25 mai, de la ora 13.00, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții. Evenimentul, dedicat Zilelor Municipiului Pitești, va fi susținut de membri ai filialei: președintele Uniunii Scriitorilor din România Filiala Pitești – criticul literar Nicolae Oprea, poetul Mircea Bârsilă, poetul Virgil Diaconu, poetul Aurel Sibiceanu, poeta Magda Grigore, poeta Denisa Popescu, poeta și traducătoarea Liana Alecu, poeta Liliana Rus, poetul Ion Toma Ionescu, scriitorul Jean Dumitrașcu, scriitorul Florin Chivoci.
☛ Dialogul cu tema „Actul comunicării la vârsta adolescenței”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Adolescență, entuziasm, libertate și înțelepciune”, coordonat de profesorul de filosofie și poetul George Badea, marți, 25 mai, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
☛ Prelegerea cu tema „Cultura și banii”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Teme Culturale în Emoții Raționale”, susținut de scriitorul, eminescologul și profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, miercuri, 26 mai, de la ora 11.00, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții.
☛ Prelegerea cu tema „Enigma Sferelor Energetice de Piatră de pe Terra, vizavi de Sferele Energetice Celeste. Raporturi Matematice între Sfere”, în cadrul proiectului sub genericul „Decriptări Matematice cu George Dănică”, susținut de publicistul George Dănică, miercuri, 26 mai, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
☛ Dezbaterea cu tema “Egiptul, Factor de Stabilitate în Orientul Mijlociu”, în cadrul proiectului „Ferestre Culturale”, coordonat de jurnalistul de origine palestiniană Ahmed Jaber, avându-l invitat pe ambasadorul Republicii Arabe Egipt, Excelența Sa Salah Eldin Abdel Sadek Ahmed. Evenimentul, organizat de Centrul Cultural Pitești și Clubul Româno-Arab de Cultură și Presă, va avea loc miercuri, 26 mai, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
☛ Prelegerea cu tema „Despre Facultatea de Filosofie din cadrul Universității din București”, în cadrul proiectului sub genericul „Cugetările unui om de graniță”, susținut de studentul la filosofie Radu-Alexandru Dincă, joi, 27 mai, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
☛ Prelegerea cu tema “Quo vadis, Schola nostra?/Încotro mergi, Şcoala noastră?”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Reflecții la Reflexii”, susținut de scriitorul și profesorul de limba și literatura română Marin Gheorghe Rădulescu, vineri, 28 mai, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.