Cel mai bun sunetist din România este argeşean!

0



Cel mai bun sunetist din România este un argeşean. Acesta este nelipsit de la cele mai mari festivaluri de muyică care se desfăşoară în ţara noastră. Pentru că știe și muzică, nu doar inginerie de sunet, Valentin Ungureanu este foarte cunoscut și apreciat în industria muzicală.  


Vali, cum i se spune în lumea artistică, este cooptat, la fiecare ediție, în echipa tehnică de la Neversea, Untold si Electric Castle. Este invățător la bază, dar iubește muzica mai mult decât orice.

S-a năcut și a copilărit în Câmpulung, a făcut facultatea la Cluj, unde a studiat Chitară și Pian, fiind atras de materii mai puțin îndrăgite de studenți, precum Teorie și Compoziție muzicală. Pasionat din copilărie de tot ce se întâmplă în spatele scenei, a căutat să învețe de la oricine a putut, fiind nelipsit de la spectacolele din oraș.

Şcolit la Londra şi Liverpool

Permanent interesat de acest domeniu, partipând la tot felul de traininguri, ateliere și prezentări prin țară, Valentin a fost remarcat în urmă cu 10 ani, de producătorul francez de echipamente audio L`acoustic, care i-a recomandat să se specializeze in Inginerie de sunet și Producție Muzicală la SAE Institute.

Astfel că, timp de 3 ani, a urmat cursurile SAE Institute (School of Audio Engineering – este cea mai mare si mai prestigioasa scoala privata de media din lume) la Londra și Liverpool, unde i-a cunoscut pe sunetiștii de la Pink Floyd și Metallica.

”Face ca totul să sune bine!”

S-a întors în țară și și-a continuat activitatea în domeniul industriei muzicale, devenind cel mai căutat inginer de sunet din România.
Din 2013 face sunet și pentru evenimentele Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești, unde este foarte apreciat deopotrivă de profesori și cursanți.
”Unde noi vedem o octavă el aude 10 și face ca totul să sune bine. Și la Școala de Arte, și la UNTOLD, și la NEVERSEA, și oriunde pretențiile tehnice sunt high.

Știm că este cel mai bun sunetist din România și suntem privilegiați că este al nostru” au scris colegii lui Valentin .M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.