Evenimentele zilei

0



✓ 1066: William Cuceritorul și armata sa au pornit de la gura râului Somme, începând cucerirea normandă a Angliei.[1]
✓ 1130: Roger al II-lea este proclamat rege al Siciliei de către antipapa Anacletus al II-lea.
✓ 1331: Are loc Bătălia de la Płowce, între Regatul Poloniei și Ordinul Teutonic. Polonezii sunt învinși, însă liderii lor scapă să fie capturați.
✓ 1529: Începe Primul Asediu al Vienei de către otomani sub conducerea lui Soliman Magnificul.
✓ 1590: Papa Urban VII moare la 13 zile după ce a fost ales ca papă – cel mai scurt pontificat din istorie.
✓ 1777: Revoluția americană: Lancaster, Pennsylvania, devine capitala Statelor Unite pentru o zi după ce Congresul a evacuat Philadelphia.
✓ 1821: Mexico își câștigă independența față de Spania.
✓ 1822: Savantul francez Jean-François Champollion anunță că a descifrat, cu ajutorul inscripției de pe „piatra de la Rosetta”, hieroglifele Egiptului antic.
✓ 1825: În Anglia se inaugurează prima linie de cale ferată din lume, linie ce făcea legătura între orașele Stockton și Darlington.
✓ 1854: Nava cu aburi americană SS Arctic se ciocnește pe timp de ceață cu vaporul francez Vesta pe coasta Newfoundland. Patru ore mai târziu SS Arctic s-a scufundat. Din aproximativ 400 la bord (250 de pasageri, 150 membri ai echipajului), au supraviețui doar 24 de pasageri bărbați și 61 membri ai echipajului; toate femeile și copiii au murit.
✓ 1874: Berna. România semnează, ca membru fondator, Tratatul privind înființarea Uniunii Poștale Generale (din 1878, Uniunea Poștală Universală), prin care țările semnatare formau un singur teritoriu poștal pentru schimbul reciproc al corespondențelor și obiectelor între birourile lor de poștă. Tratatul a intrat în vigoare la 1.07.1875.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.