Evenimentele zilei

0✓ 1556: Bayram Khan iese învingător din cea de-a doua bătălie de la Panipat și restabilește puterea mogulilor în India.
✓ 1605: „Complotul prafului de pușcă”. Era vizată clădirea Parlamentului britanic, în care se desfășura o sesiune specială la care participau regele Iacob I, membrii guvernului și ai Parlamentului.
✓ 1720: Tratatul de pace de la Constantinopol („Pace Veșnică”) între Rusia și Imperiul Otoman; confirmarea tratatului încheiat la Adrianopol la 13 iunie 1713.
✓ 1757: Războiul de Șapte Ani: Frederic cel Mare învinge armatele aliate ale Franței și Sfântului Imperiu Roman în Bătălia de la Rossbach.
✓ 1838: Honduras își declară independența deplină față de Provinciile Unite ale Americii Centrale.
✓ 1912: Woodrow Wilson este ales al 28-lea președinte al Statelor Unite, învingându-l pe președintele în funcție William Howard Taft.
✓ 1913: Regele Otto al Bavariei este detronat de vărul său, Prințul Regent Ludwig, care își asumă titlul de Ludwig al III-lea.
✓ 1914: Primul Război Mondial: Franța și Marea Britanie declară război Turciei.
✓ 1930: Aparatul german Dornier Do X, cel mai mare, mai greu și mai puternic hidroavion din lume la acea dată, pornește de la Lacul Constanța în primul său zbor de promovare spre Amsterdam.
✓ 1940: Democratul Franklin D. Roosevelt este ales în funcția de președinte pentru o a treia legislatură, fapt unic în istoria Statelor Unite.
✓ 1968: La alegerile prezidențiale din SUA, republicanul Richard Nixon este ales cu 0,7% avantaj față de concurentul său democratic Hubert H. Humphrey în funcția de președinte al SUA.
✓ 1970: La Vatican a fost introdus serviciul divin în limba națională a fiecărei comunități catolice.
✓ 1994: Pugilistul George Foreman în vârstă de 45 de ani, a devenit cel mai în vârstă campion la categoria grea a WBA (World Boxing Association).
✓ 2003: Radio Contact își schimbă numele și echipa și devine Kiss FM.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.