Evenimentele zilei

0


✓ 1457: Bătălia de lângă satul Dolhești, unde Ștefan cel Mare a înfrânt și alungat din scaunul țării pe Petru Aron.
✓ 1606: Pentru a sublinia uniunea personală dintre Anglia și Scoția, regele Iacob I/VI stabilește un steag comun al celor două țări prin decret. Union Jack este o suprapunere a crucii Sfântului Andrei scoțiană cu Crucea Sf. Gheorge englezească.
✓ 1633: Inchiziția a început interogatoriul lui Galileo Galilei la Roma cu privire la doctrina sa despre viziunea heliocentrică asupra lumii.
✓ 1789: Astronomul germano-britanic Wilhelm Herschel a descoperit galaxiile catalogate ca NGC 3310, NGC 3718 și NGC 3729 în timp ce explorează cerul din constelația Ursa Mare.

✓ 1814: Contele de Artois, viitorul rege Carol al X-lea al Franței, sosește din exil la Paris, după căderea lui Napoleon. Conform publicației Le Moniteur, contele spune: „În sfârșit revăd Franța! Nu s-a schimbat nimic, doar că se află în ea un francez mai mult.” Era o parafrază după Napoleon când a pierdut tronul: „Curând nu va mai fi în Franța decât un francez mai puțin”.
✓ 1820: Alexandru Ipsilanti este declarat lider al Eteriei, o organizație secretă pentru răsturnarea stăpânirii otomane asupra Greciei.
✓ 1861: A început războiul de secesiune din SUA, încheiat la 9 aprilie 1865.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.