Un muzeu unic în lume a fost deschis la Pitești!

0

Un proiect complex al Memorialului Închisoarea Pitești, dedicat copiilor și adolescenților, a fost deschis miercuri, marcând Ziua Comemorării Victimelor Fascismului și Comunismului: Muzeul Comunismului pentru Copii.  
La deschidere au luat parte reprezentanți ai autorităților locale și regionale, ai instituțiilor de cultură și învățământ din Argeș, dar și tineri și copii vizitatori.
Acest muzeu unic în lume are ca scop informarea celor mai tineri vizitatori cu privire la regimul comunist, într-o formă interactivă și creativă, prin care să descopere ei înșiși realitățile regimului, participând, în același timp, la crearea muzeului.
Proiectul este co-finanțat de AFCN, la acest moment fiind deschise spre vizitare două dintre cele șase camere dedicate muzeului pentru copii.
Încă din aprilie 2022, echipa implicată în crearea acestui proiect a lucrat la realizarea sa: istorici și muzeografi au lucrat la cercetare și documentare, coordonând și ateliere-pilot la școlile partenere din Argeș, alături de copii, care au participat, astfel, cu ideile lor, la stabilirea planurilor și a temelor muzeului. Temele din muzeu și din materialele conexe sunt cele din programa școlară, iar vizitatorii vor afla despre dictatura comunistă parcurgându-le: introducere în comunism și propagandă, naționalizarea, colectivizarea, detenția/rezistența, viața cotidiană și zona de dezbatere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.