Sportul în perioada interbelică

0

În această săptămână, în holul Bibliotecii Județene Argeș, la etajul al II-lea, este deschisă expoziția Sportul în perioada interbelică. Este vorba de o expoziție de fotografii și articole din Revista Realitatea ilustrată (1929, 1931, 1937). Expoziția are ca punct de plecare fondarea Federației Societăților de Sport din România, de către tineri din familii boierești și din elita economică a țării, care se considerau ”pionieri ai sportului” și care doreau generalizarea, și la noi, a unor deprinderi/practici dobândite în perioada studiilor în Occident.
Esențe, perspective, personaje
Pe 10 și 13 octombrie, Biblioteca Județeană Argeș organizează online rubrica Esențe, perspective, personaje. Rubrica va cuprinde o cronică de eveniment – lansarea volumului de versuri ”Irisul din călimară”, autoare – Claudia Violeta Berta, respectiv recenzia lucrării ”Filosofia ca mod de viață. Sursele autenticității”, autor – Cristian Iftode.
Care e povestea ta?
Marți, de la ora 9.30, la Liceul Teoretic ”Ion Mihalache” din Topoloveni, Biblioteca Județeană Argeș organizează activitatea Care e povestea ta? Acțiunea cuprinde dialoguri pe teme culturale și de viață și o are ca invitată pe Cristiana Eso(Franța), artistă lirică, poetă, traducătoare, membră a Uniunii Scriitorilor din România. I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.