Pianista Adriana Toacsen , la Filarmonica Pitești

0

Melomanii sunt așteptați, joi, de la ora 19, în Sala Simfonia din cadrul Filarmonicii Pitești, la concertul simfonic cu pagini muzicale semnate de compozitori români.
Alături de orchestra simfonică, dirijată de Tiberiu-Dragoș Oprea, revine pianista Adriana Toacsen. În program: Pascal Bentoiu – Concertul Nr. 2 pentru pian și orchestră, Sabin Drăgoi – Suita de 7 dansuri populare, Béla Bartók – Dansuri populare românești, C. Porumbescu – Rapsodia Română (aranjament Constantin Bobescu).

Născut într-o familie de muzicieni, Tiberiu-Dragoș Oprea este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. În prezent, este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției, în 2007.

A cântat la Filarmonica „George Enescu” București și la filarmonicile din Satu Mare, Târgu-Mureș, Craiova, Ploiești, Timișoara, Pitești, la palatele Peleș și Mogoșoaia, dar și în străinătate, la invitația ambasadelor țărilor respective în Bruxelles, Washington, Chicago. A mai concertat la Flarmonica Pitești în stagiunea trecută.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 de lei și 30 de lei, în funcție de categoria locului. Un bilet pentru pentru elevi și studenți este 10 lei, respectiv 7,50 lei, iar pentru pensionari, 20 de lei, respectiv 15 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.