Concerte de pian, la Filarmonica Pitești

0

Melomanii sunt așteptați joi, de la ora 19, la Filarmonica Pitești, la un nou concert simfonic. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice a instituției se va afla Tiberiu-Dragoș Oprea, soliștii serii fiind pianiștii Anthony Lee și Constantin Sandu.
Programul cuprinde: F. Liszt – „Concertul pentru pian și orchestră Nr. 1” și „Preludiile, S. 97”, S. Rahmaninov – „Concertul pentru pian și orchestră Nr. 2 (partea I)” și P. I. Ceaikovski – Uvertura „Romeo și Julieta”..
Soliști de succes
Născut într-o familie de muzicieni, Tiberiu-Dragoș Oprea este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, absolvind şi cursurile de master. În prezent, este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției, în 2007. Este invitat permanent al Orchestrei de Cameră Radio, Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, al Filarmonicii „George Enescu” din București, al filarmonicilor din Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Bacău, Craiova, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca, Arad.
Anthony Lee a început să cânte la pian la vârsta de cinci ani, în prezent fiind elev în clasa a XI – a la Academia Milton din Massachusetts (SUA). De asemenea, a studiat și la New England Conservatory Preparatory School, obținând numeroase premii. A participat la Boston Symphony Orchestra Concerto Competition, Wellesley Young Soloist Concerto Competition, Concursul de pian „Claudette Sorel” ș.a. și a cântat la Winners Recital la Carnegie Hall din New York. Solist de succes, Anthony Lee cântă și muzică de cameră.
Pianistul Constantin Sandu a debutat într-un concert simfonic la vârsta de 14 ani. De atunci, a avut o intensă activitate solistică în diverse ţări din Europa şi Asia, culegând aplauzele publicului şi elogiile criticii de specialitate. Este laureat al Concursurilor Internaţionale de la Senigallia, Santander, Epinal, Barcelona. A cântat în Festivalurile Internaţionale George Enescu (Bucureşti), Chopin (Paris), etc.Colaborează cu regularitate cu orchestrele din România şi Portugalia, fiind solistul unor importante orchestre europene din Lodz, Cracovia, Halle, Konstanz, ş.a. n
Biletele pot fi procurate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 de lei și 30 de lei, în funcție de categoria locului. Un bilet pentru pentru elevi și studenți este 10 lei, respectiv 7,50 lei, iar pentru pensionari, 20 de lei, respectiv 15 lei. I.I

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.