Pianista Andra Mărgineanu, la Filarmonica Pitești

0

Melomanii sunt așteptați în această seară, de la ora 19, la Filarmonica Pitești, la primul concert simfonic al lunii. Alături de orchestra simfonică a instituției și dirijorul Tiberiu-Dragoș Oprea participă, ca solistă, Andra Mărgineanu, care va interpreta Concertul pentru pian și orchestră Nr. 23 de W. A. Mozart.
În partea a doua a serii, publicul va audia Dansuri Ungare de J. Brahms.

A obținut numeroase premii

Născut într-o familie de muzicieni, Tiberiu-Dragoș Oprea este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. În prezent, este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției, în 2007.
A fost și este invitat al Orchestrei de Cameră Radio, al Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, al Filarmonicii „George Enescu” din București, al filarmonicilor din Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Bacău, Craiova, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu, Arad.
După absolvirea Colegiului Naţional de Muzică „George Enescu” și a Universității Naționale de Muzică (facultate și master), ambele din București, Andra Mărgineanu s-a înscris la doctorat la aceeași univeritate de prestigiu. A obţinut premii la concursurile naţionale şi internaţionale de pian: „Drumul spre celebritate”, „Pro Piano”, „Milenium Piano” şi „Gradus ad Parnassum”, „Emil Rotundu”, „Enkore” ș.a. A urmat masterclassuri cu profesori de renume din Manchester, Gijon şi Bucureşti și a participat la numeroase cursuri de măiestrie, unde a lucrat cu pianiști de excepție. A mai fost solistă la Filarmonica Pitești în octombrie 2019.
Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.  I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.