Teatru metaforic “Fântâna în flăcări”

0

Școala Gimnazială “Marin Preda” a fost, la sfârşitul săptămânii, gazda Cercului pedagogic de limba și literatura română Nr.1, Pitești, cu tema: “ Repere culturale extinse la educația incluzivă”, la Hotelul Ramada, în sala de conferințe Opal. Au răspuns invitaţiei, pe lângă profesori din judeţ, inspectorul de limba și literatura română, Andreia Demeter și director adjunct Simona Peleașe. 

În prima parte a activităţii, a fost prezentat un referat pe tema: “Când cuvintele vorbesc în luna mai” Referatele au cuprins poeți născuți în luna mai: Tudor Arghezi și Lucian Blaga.

A fost şi o dezbatere cu psihologi clinicieni. În cea de a doua parte a fost pusă în scenă piesa de teatru metaforic “Fântâna în flăcări”, reprezentație susținută de Trupa de Teatru a Uniunii Ucrainenilor din România, Filiala București, într-o traducere și dramatizare realizată de scriitorul și traducătorul Mihai Traista, membru al Uniunii Scriitorilor din România, după un text al scriitorului ucrainean Mihai Nebeleac.  M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.