Muzică de film, la Filarmonica Pitești

0

Melomanii sunt așteptați în această seară, de la ora 19, la Filarmonica Pitești, la concertul simfonic Hollywood în Pitești 2023. Alături de orchestra simfonică a instituției avându-l ca dirijor pe Constantin Grigore, se va afla ca solistă la nai, Gina Sandu. 

Programul cuprinde piese celebre dintre care amintitm: J. Hisaishi – Howl’s Moving Castle, E. Bernstein – Magnificent Seven, C. Chaplin – This Is My Song, J. Powell – How To Train Your Dragon.

Solistă este Gina Sandu

După absolvirea studiilor muzicale în ţară, dirijorul Constantin Grigore a urmat şi cursurile Academiei de Muzică „Karol Lipinski” din Polonia. A fost îndrumat de maeştri recunoscuţi ca: Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galaţi şi Marek Pijarowski (Polonia). A participat la masterclassuri la Malaga, Viena şi Varşovia și a susţinut concerte cu: Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, Orchestra Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”ș.a. În prezent, este dirijorul principal al Orchestrei Camerata Regală și al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București. Absolventă a Facultății de Interpretare Muzicală (specializarea nai) a Universității Naționale de Muzică Bucuresti, la clasa profesorilor Gheorghe Zamfir și Dalila Cernătescu, doctor în muzică, Gina Sandu este profesor de nai și director adjunct la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești.

Ca solist instrumentist, a colaborat cu orchestrele Crai Nou și Țara Bîrsei din Brașov, Magic Orchestra, Orchestra Națională de Folclor din București și Doina Argeșului și Camerata Argesis din Pitești. Din 2010, colaborează cu Filarmonica Pitești, fiind prezentă în numeroase proiecte sub bagheta dirijorilor Tiberiu-Dragoș Oprea, Constantin Grigore și Mădălin Sandu. Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 de lei și 30 de lei, în funcție de categoria locului.

Un bilet pentru pentru elevi și studenți este 10 lei, respectiv 7,50 lei, iar pentru pensionari, 20 de lei, respectiv 15 lei. I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.