Făgăraș Fest la a IV-a ediție!

0

În acest weekend a avut loc cea de a patra ediție a Făgăraș Fest, festival organizat de Fundația Conservation Carpathia și ProPark – Fundația pentru Arii Protejat. Este singurul eveniment care promovează munții Făgăraș. Primele două ediții au fost organizate în județul Argeș, ultimele două în județul Sibiu. 
Mii de iubitori de natură și ai Munților Făgăraș au participat la a patra ediție a Făgăraș Fest, care a început vineri (7 iulie) și s-a încheiat ieri duminică (9 iulie) la Porumbacu de Sus, județul Sibiu. Evenimentul a adus la n loc turiști din toată țara, artiști meșteșugari, iubitori de natură, exploratori ai munților, pasionați de gastronomie și muzicieni de renume. Toți participanții la festival au putut lua parte la activități sportive și de aventură destinate atât pentru adulți cât și copii, dar și expediții pentru a descoperi natura din Munții Făgăraș, precum și la concerte și experiențe gastronomice, anunță Fundația Conservation Carpathia într-un comunicat de presă.
”Făgăraș Fest este singurul festival itinerant din România, dedicat Munților Făgăraș, naturii și comunităților de la poalele acestora. Evenimentul este o ințiativă a Fundației Conservation Carpathia și a ProPark – Fundația pentru Arii Protejate, cu rolul de a promova unicitatea și frumusețea zonelor naturale din România și de a atrage atenția asupra importanței protejării celor mai întinse păduri sălbatice de pe continent, în beneficiul oamenilor și al nature” se precizează în comunicat.

Spectacol Zdop și Zdup

Făgăraș Fest a debutat vineri, cu o proiecție în aer liber a filmului documentar „Lynx” de Laurent Geslin și a continuat sâmbătă și duminică cu activități interesante pentru participanți precum concrete, tururi ghidate pentru observarea păsărilor, florei sau faunei din Munții Făgăraș, plimbări prin Porumbacu de Sus, conversații și ateliere pline de energie bună care au tratat teme importante precum revenirea zimbrilor în Munții Făgăraș sau rolul deosebit de important pe care îl au pădurile și eforturile care se depun pentru a le conserva cât mai bine, dar și târguri sau experiențe gastronomice care pun în valoare gustul unic al produselor locale. Pasionații de muzică s-au putut bucura de atmosfera serilor de vară care a fost întreținută de Zdob și Zdub, Nico de Transilvania și Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara 10 Prăjini. Din 2019, Făgăraș Fest promovează unicitatea și frumusețea Munților Făgăraș, fiind singurul eveniment-manifest care promovează Munții Făgăraș, comunitățile din vecinătate acestora, într-un mix de activități în natură, care includ cinematograf în aer liber, concerte, activități educative și tururi ghidate, mai spus organizatorii. Prima ediție a avut loc în Lerești, a doua în Nucșoara, județul Argeș, iar a treia în Avrig, județul Sibiu, în timp ce a 4-a ediție s-a ținut la Porumbacu de Sus din județul Sibiu. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.