Ansamblul Dorul, premiul I la Festivalul Internațional de Dans Folcloric din Turcia

0

Într-o seară plină de bucurie și emoții, în fața câtorva mii de spectatori, membri Ansamblului Folcloric DORUL au reușit să obțină Premiul I la Festivalul Internațional de Dans Folcloric de la Balçova, Izmir – Turcia. I.I
Cu o performanță de excepție, dansatorii Ansamblului Folcloric DORUL au au transmis emoție și autenticitate, cucerind juriul și obținând locul întâi în concurs.

65 de ani de activitate

Competiția a fost una strânsă, cu nouă ansambluri reprezentând Serbia, Muntenegru, Cipru, Croația, Germania, Portugalia, Mexic, Puerto Rico și România. Pe locul al doilea s-au clasat dansatorii din Serbia, iar pe locul al treilea cei din Cipru.
Pentru Ansamblul Folcloric DORUL, această victorie reprezintă o recompensă binemeritată pentru munca și dedicarea față de promovarea culturii și tradițiilor românești. Cu peste 65 de ani de activitate neîntreruptă atât la nivel național cât și internațional, ansamblul a reușit să își adauge încă un trofeu prestigios în palmaresul său bogat.
Evenimentul cultural s-a întins pe parcursul a 6 zile, în care artiștii români au oferit publicului din Turcia un spectacol coregrafic diferit în fiecare zi. Cu costume tradiționale variate și o prezentare impecabilă, au reușit să transmită frumusețea și diversitatea folclorului românesc.
Festivalul Internațional de Dans Folcloric de la Balçova, ajuns la cea de-a 14-a ediție, a fost susținut de municipalitatea din Balcova, Izmir și organizat de către ansamblul EFEM GSK, sub conducerea președintelui Yusuf Erkman.
Victoria Ansamblului Folcloric DORUL consolidează statutul lor de ambasadori culturali ai României și oferă o sursă de mândrie pentru toți cei care susțin și iubesc folclorul autentic. Cu fiecare apariție pe scenă, acești dansatori talentați și dăruiți continuă să transmită lumii întregi frumusețea și autenticitatea culturii românești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.