Percuționistul Alexandru Anastasiu la Filarmonica Pitești

0

Joi, de la ora 19, Filarmonica Pitești organizează în sala „Simfonia”, un nou concert simfonic, de această dată cu soliști percuționiști. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice revine Gian Luigi Zampieri, soliștii serii fiind percuționiștii Cosmin Dumitriu și Alexandru Anastasiu. I.I.
Programul cuprinde: Alexandru Anastasiu – The algoRithm dublu concert pentru marimbă, vibrafon și orchestră și R. Schumann – Simfonia nr. 4.
Reprezentant al şcolii italiene de dirijat, unul dintre ultimii discipoli ai maestrului Franco Ferrara, Gian Luigi Zampieri a urmat studiile la Accademia di Santa Cecilia şi la Accademia Chigiana, obţinând, în 1988, Diploma de onoare. Lansat din anii studenției în cariera dirijorală, a condus prestigioase orchestre din România şi din străinătate. A mai condus orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești în stagiunile trecute. Percuţionistul Alexandru Anastasiu este unul dintre cei mai valoroşi instrumentişti ai generaţiei sale, activând în orchestre simfonice, grupuri de muzică de cameră, dar şi ca solist. Dintre premiile câştigate, cel mai important este bursa Yamaha pentru instrumente de percuţie. Este şi iniţiatorul şi organizatorul primului festival internaţional de vibrafon din lume (Bucureşti, 2012). Doctor în muzică și solist instrumentist al Orchestrei Naționale Radio, Alexandru Anastasiu și-a dedicat ultimii 15 ani vibrafonului și promovării acestuia, ca solist, în concertele suținute pe scenele filarmonicilor din toată țara. A înregistrat șase CD-uri, ultimul, „Anotimpurile” (compoziție proprie, cântată și la Filarmonica Pitești în 2017), alături de Orchestra Națională Radio. Absolvent al Colegiului Național de Muzică „George Enescu” și al Universității Naționale de Muzică București, Cosmin Dumitriu este un tânăr percuționist care a mai concertat alături de Alexandru Anastasiu atât în recitaluri camerale, cât și în concerte simfonice. Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 de lei și 30 de lei, în funcție de categoria locului. Un bilet pentru pentru elevi și studenți este 10 lei, respectiv 7,50 lei, iar pentru pensionari, 20 de lei, respectiv 15 lei. ■

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.