Violonista Ioana Cristina Goicea, la Filarmonica Pitești

0

Melomanii sunt așteptați în această seară, de la ora 19, la Filarmonica Pitești, la un concert simfonic extraordinar cu pagini muzicale semnate de Sibelius și Schubert . Alături de orchestra simfonică a instituției, revin dirijorul Constantin Grigore și violonista Ioana Cristina Goicea. 
În program: J. Sibelius – Concertul pentru vioară și orchestră și F. Schubert – Simfonia Nr. 8 în Si minor, D 759.

Un palmares impresionant

După absolvirea studiilor muzicale în ţară, dirijorul Constantin Grigore a urmat şi cursurile Academiei de Muzică „Karol Lipinski” din Polonia. A fost îndrumat de maeştri recunoscuţi ca: Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galaţi şi Marek Pijarowski (Polonia). A participat la masterclassuri la Malaga, Viena şi Varşovia și a susţinut concerte cu: Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, Orchestra Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski ș.a. În prezent, este dirijorul principal al Orchestrei Camerata Regală și al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București.
Născută într-o familie de muzicieni, mama fiind violonista Cristina Anghelescu, Ioana Goicea a dus mai departe tradiţia familiei, studiind, de la patru ani, vioara. Absolventă a „Hochschule für Musik und Theater Rostock” din Germania şi bursieră a Fundaţiei „Matzen Stiftung” din Hamburg, a repurtat numeroase succese. Pe lângă îndrumarea Cristinei Anghelescu, a beneficiat şi de sfaturile maestrului Ştefan Gheorghiu. Are un palmares impresionant, peste 25 de premii naţionale şi internaţionale, în Germania, Cehia, Italia, România. Cântă pe o vioară „Vincenzo Rugieri” (1720), oferită de Fundaţia „SinfonimaStiftung” din Mannheim.
Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 50 de lei sau 40 de lei, în funcție de categoria locului. Pentru elevi și studenți un bilet costă 12,50 lei, respectiv 10 lei, iar pentru pensionari, 25 de lei, respectiv 20 lei. I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.