Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
Standuri multe şi frumoase la Casa Cărţii Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 22 aprilie 2017

Comparativ cu anul trecut,

Standuri multe şi frumoase la Casa Cărţii

 

Pînă mîine inclusiv, piteştenii pot vizita standurile Expoziţiei Internaţionale dendro-floricole de la Complexul Expoziţional Casa Cărţii. Ca de fiecare dată, sînt prezenţi o mulţime de expozanţi atît din judeţ, cît şi din ţară şi din străinătate.    

Comentarii (1) | Vizualizari: 340

Continuare
 
Apele au fost sfinţite de preoţi Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 22 aprilie 2017

Ieri, de Izvorul Tămăduirii,

Apele au fost sfinţite de preoţi

 

Zi de mare sărbătoare, ieri, pentru creştinii ortodocşi! S-a prăznuit Izvorul Tămăduirii, zi închinată Maicii Dom-nului. Preoţii au sfinţit apele, enoriaşii luînd acasă Agheasma Mică. Apa sfintită poate fi băută tot anul, spre deosebire de Agheasma Mare, de la Bobotează, care poate fi băută numai 7 zile. Faţă de alţi ani, la bisericile din Piteşti, credincioşii nu s-au mai călcat în picioare pentru sticlele cu agheasmă. Nu au lipsit cerşetorii, care s-au îngrămădit la porţile lăcaşurilor sfinte, apelînd la mila trecătorilor.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 143

Continuare
 
Mîine este prăznuit Sfîntul Gheorghe Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 22 aprilie 2017

Mîine este prăznuit Sfîntul Gheorghe

Mîine, creş­tinii ortodocşi îl prăznuiesc pe Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe, pu­r­tătorul de biruinţă. Sfîntul Gheor­ghe s-a născut în Capadocia, din părinţi crestini. A urmat cariera militară şi a ajuns comandant în armata împăratului Diocleţian. În anul 303, împăratul a dat un decret prin care toţi creştinii erau obligaţi să se lepede de credinţa în Hristos şi să se închine zeilor. Sfîntul Gheorghe, pentru că nu a vrut să jertfească zeilor, a fost condamnat la moarte prin decapitare în anul 303, în ziua de 23 aprilie. Creştinii pun la porţile caselor crenguţe de fag, brazde cu iarbă verde sau smocuri de iarbă în stîlpii de susţinere a porţilor.  Acest lucru simbolizează venirea primăverii, iar crenguţelor le sînt asociate puteri nebănuite: de ocrotire a păşunilor şi fîneţelor împotriva duhurilor rele. Animalele, pentru a fi ferite de farmece, vrăjitorii şi boli, sînt protejate cu crenguţe de leuştean puse la intrarea în grajduri.    

I.Ivănoiu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 191

 
Jean Valjean, graţiat Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 22 aprilie 2017

 

Jean Valjean, graţiat

Pîinea furată. De foame. Urmărit. Toată viaţa a plătit...
N-a avut norocul să se afle pe plaiurile româneşti la timpul cînd se perfecta democraţia tranziţiei, revoluţiei care nu a început cu golirea puşcăriilor. Operaţiunea de descătuşare de-abia a­cum se desăvîrşeşte, prin legea graţierii.
Scutiţi de pedeapsă, infractorii condamnaţi la o pedeapsă de pî­nă la cinci ani. Pe motivul că nu mai au loc în penitenciare şi trăiesc în condiţii subumane.
Nu toţi sînt supuşi aceluiaşi tratament. Gigi Becali mărturiseşte că mînca în închisoare cu lingura de aur de acasă şi nu de la cazan. Nu mai puţin de şase servitori avea la dispoziţie, şi chiar gardianul îi da cu mătura prin celulă. Era vizitat de personalităţi de la putere, ba chiar de un ministru, ca să nu mai vorbim de clerici. Singura lui proble­mă era că i se punea în pericol bărbăţia, prin lipsa de exerciţiu...

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 228

Continuare
 
Bani pentru producătorii de legume şi fructe Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 21 aprilie 2017

Măsură excepţională de sprijin, cu caracter temporar:

Bani pentru producătorii de legume şi fructe

 

Producătorii agricoli de legume şi fructe din Argeş vor primi sprijin financiar cu caracter temporar. Acest lucru le va permite să-şi recupereze o parte din pierderile suferite în urma crizei apărute de embargoul impus de Rusia.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 140

Continuare
 
Facturi pe email de la Servicii Edilitare Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 21 aprilie 2017

 

Facturi pe email de la Servicii Edilitare

 

De acum înainte, abonaţii SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni pot primi factura de utilităţi direct pe email. Pentru a manevra mai uşor factura şi pentru a economisi timp, abonaţii pot opta să primească factura emisă de S.Ed.C. Mioveni direct pe adresa de e-mail.       

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 143

Continuare
 
Începe spectacolul florilor! Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 21 aprilie 2017

Astăzi se deschide Simfonia Lalelelor

Începe spectacolul florilor!

 

Sute de oameni lucrează de două săptămîni la cele trei care alegorice pe care vizitatorii le vor vedea astăzi, în deschiderea celei de-a 40-a ediţii a Simfoniei Lalelelor, eveniment care se va desfăşura în perioada 21 - 23 aprilie. Pentru realizarea acestora au fost folosite mii de flori şi plante ornamentale.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 518

Continuare
 
„Mi se pune să plătesc mai multă apă rece“ Imprimare E-mail
(3 voturi)
vineri, 21 aprilie 2017

Un pensionar din Piteşti sesizează:

„Mi se pune să plătesc mai multă apă rece“

 

Un pensionar din Piteşti, care locuieşte pe strada Banat, a ve­nit la redacţia noastră pentru a ne sesiza faptul că preşedintele Asociaţiei Total l-ar pune să plă­tească mai mulţi metri cubi de apă rece decît consumă.    
 

Comentarii (1) | Vizualizari: 666

Continuare
 
13 profesori s-au retras din examenul de definitivare Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 21 aprilie 2017

Ieri a avut loc proba scrisă

13 profesori s-au retras din examenul de definitivare

 

Ieri, la Liceul Astra din Piteşti s-a desfăşurat proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţămînt. Potrivit inspectorului general al ISJ Argeş, Dumitru Tudosoiu, în judeţul Argeş s-au înscris la acest examen de definitivare 151 de cadre didactice, din 20 de discipline, dar 6 au fost absente. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 352

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 21 aprilie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Cu maşina la sex-shop

Un şofer a avut ieri ghinionul să iasă cu maşina de pe şosea, într-o curbă pe Calea Craiovei, şi să se oprească pe scările de lîngă sex-shopul  din zonă. Participanţii la trafic l-au fotografiat şi au postat pe Facebook imaginile, unul dintre ei adăugînd: „A vrut să dărîme sex-shop-ul“. Evident că la fotografia respectivă s-au adăugat şi altele, cîrcotaşii glumind pe seama ne­­cazului şoferului, care a ajuns în această postură. Şoferul nu a a- daptat viteza la condiţiile de drum şi a derapat pe asfaltul ud. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, incidentul soldîndu-se doar cu pagube materiale.

 Prins cînd încerca să fugă din ţară

Fiind dat în urmărire naţională, un argeşean a fost prins la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota. Florin S., de 36 de ani, are de executat o condamnare de 1 an, pe numele lui existînd un mandat de excutare a pedepsei. În timp ce îi erau verificate actele, dorind să treacă frontiera, s-a descoeprit că este inclus în baza de date ca fiind urmărit. A fost reţinut şi predat unei escorte de poliţişti din cadrul IPJ Argeş.   

M.Sandu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 238

Continuare
 
Luptătorul MMA, arestat Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 21 aprilie 2017

Instanţa i-a dat mandat pentru 30 de zile

Luptătorul MMA, arestat

 

Sebastian Nicolae Aungurencei, de 18 ani, din comuna Mălureni, a ajuns în arest, fiind acuzat de tîlhărie calificată. Judecătoria Piteşti a emis pe numele său un mandat pentru 30 de zile. Instanţa a ţinut cont în decizie de faptul că, nu mai departe de anul trecut, tînărul luptător MMA, legitimat la SCM Viitorul Covasna, a fost condamnat tot pentru tîlhărie calificată.   

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 252

Continuare
 
La Cîmpulung, a nins ca-n poveşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 21 aprilie 2017

La jumătatea lunii aprilie, iarna s-a întors în forţă

La Cîmpulung, a nins ca-n poveşti

 

Deşi sîntem la jumătatea primăverii, iarna s-a întors şi a lovit cu furie în majoritatea zonelor ţării, dar mai ales la munte, unde au fost viscol şi zăpadă ca-n luna ianuarie. Nu mai puţin de 11 judeţe s-au aflat, de joi, sub cod portocaliu de ninsori, ploi şi vînt, iar în Capitală şi în alte 29 de judeţe a fost cod galben. Ieri, la Cîmpulung şi în comunele limitrofe, a nins ca-n poveşti, stratul de zăpadă ajungînd în unele locuri, spre zonele montane, chiar şi la 15 - 20 centimetri.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 335

Continuare
 
Prostituata a devenit proxenetă Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 21 aprilie 2017

Şi-a racolat şi exploatat o fostă colegă

Prostituata a devenit proxenetă

 

După ani mulţi în care a profesat prostituţia, o piteşteancă s-a reprofilat, devenind proxenetă. A racolat o tînără care obişnuia îşi atra­gă clienţii la ieşirea din Craiovei. Cu promisiuni deşarte, a con­vins-o să practice prostituţia în folosul ei. În „afacere“ a intrat şi un individ. Cei doi au cazat-o şi, ameninţînd-o, îi aduceau clienţi, împărţind banii. Totul a mers ca pe roate aproximativ o lună, cînd prostituata a ieşit din cuvîntul lor. Atunci, tînăra a fost bătută, ceea ce a determinat-o să-i reclame.   

Comentarii (1) | Vizualizari: 1137

Continuare
 
Risc mare de avalanşă în Făgăraş Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 21 aprilie 2017


Risc mare de avalanşă în Făgăraş

 

La munte e iarnă în toată regula, iar ca urmare a ninsorilor, stratul de zăpadă la Bîlea Lac şi la Cota 2000 Transfăgărăşan măsoară 154 cm, în creştere cu 10 cm la această altitudine. Zăpada a fost viscolită spre văi, astfel încît, în zona cabanei Capra, la 1.550 m altitudine, stratul proaspăt nins atinge 30 cm.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 203

Continuare
 
Infracţiunile silvice, confirmate Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 20 aprilie 2017

Consiliul Judeţean, detectiv la Molivişu

Infracţiunile silvice, confirmate

 

La începutul lui martie, conducerea Consiliului Judeţean anunţa că a făcut plîngeri către ITRSV şi Parchet, privind eventuale ilegalităţi săvîrşite la  viitoarea pîrtie (şi chiar staţiune) Molivişu. Ieri, a prezentat şi primul răspuns, primit de la ITRSV - confirmînd, deocamdată, toate infracţiunile silvice semnalate.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 355

Continuare
 
Retroparada Primăverii, în Piaţa Primăriei Imprimare E-mail
(2 voturi)
joi, 20 aprilie 2017

Pasionaţii de maşini retro sînt aşteptaţi, duminică, la Cîmpulung

Retroparada Primăverii, în Piaţa Primăriei

 

Muzeul Automobilului Românesc din Cîmpulung este prins cu mai multe evenimente în calendarul Retromobil Club România. Primul este Retroparada Primăverii, care va avea loc duminică, 23 aprilie 2017, începînd cu ora 12.00, în Piaţa Primăriei. Cu această ocazie, în sala mare a Primăriei va fi lansată şi a doua ediţie a cărţii „O maşină străbate lumea“, scrisă de cîmpulungeanul Ion Chingaru.  
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 325

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 5341
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Prostituata a devenit proxenetă
DACA prostitutia ar fi legalizata si strict controlata asemenea situatii s-ar putea petrece extrem de rar.
22/04/17 23:34 Mai mult...

Standuri multe şi frumoase la Casa Cărţii
O expozitie SUPERBA la Casa Cartii ! FLICITARI UPIT, Facultatea de Horticultura,ma incanta participarea tinerei e...
22/04/17 23:34 Mai mult...

„Mi se pune să plătesc mai multă apă rece“
asa este,cum ceasurile nu arata la fel asa si cu apometrele,cine cistiga ?
22/04/17 23:33 Mai mult...

A demisionat din Poliţie, să devină şofer
SI-A DAT DEMISIA PENTRU CA A VAZUT CA E INCOMPETENT! CE STUDII ARE DUMNEALUI? CRED CA SCOALA DE 6 LUNI DE LA SLATINA!
22/04/17 23:33 Mai mult...

Ionică aşteaptă un sponsor pentru SCM
Angajați un director de marketing,nu rude si cunostinte ,veniți cât mai aproape de suporterii FCA. Poate e putin,su...
22/04/17 23:33 Mai mult...

căutare personalizată

Pe aceeasi tema

Sîmbătă, 22 Aprilie

 

Linkuri sponsorizate

 

 


 


 


 


 

 

Ghid TV

Horoscop

Mersul trenurilor

RON 
duminică, 23 aprilie 2017
EUR 4.5441
USD 4.2456

Flag Counter