Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 24 februarie 2017

Se vorbeşte, se citeşte...

Totul pe SEAP?

Primarii din judeţ sînt scandalizaţi că trebuie ca, pentru orice a­chiziţie, „să dai un anunţ, să vulcanizezi o roată“ doar pe SEAP. Ca să cumperi 20 de coli şi o a­grafă, de pildă, trebuie să scrii 27 de pagini referat de necesitate, altfel, conform legii, „răspunderea e a ordonatorului de credit“, ceea ce sună suspect - amintea un primar în faţa autorităţilor judeţene.

Semnătura indescifrabilă

Preşedintele CJ are o suferinţă mare în viaţă şi, de aceea, printre semnăturile pe care le dă în cursul unei luni, pe una o face ca pe o mîzgăleală. „Credeţi că eu sînt fericit că am salariul de 5.700 lei, dar semnez salariul u­nui subordonat (n.r. - Ionel Voica, secretarul judeţului), care are 14.500 lei?“ a mărturisit el în public.

Căruţă nu merge?

Cea mai hazlie prevedere legislativă pe care comunele trebuie să o aplice este aceea ca, la 2.000 de locuitori, să existe cîte o autospecială de pompieri - pen­­­tru caz de urgenţe. Din punctul de vedere al ISU, normal, trebuie să fii gata să stingi orice in­­­cendiu, pe loc. Ce nu înţeleg pri­­marii este: cu ce bani să cumpere acea autospecială o primărie cu 2.000 locuitori, unde e ea ţinută, în comună, plină cu apă şi cu personal pregătit, şi, ca fapt divers, ce producător poate să o­fere vreo 4.000 de autospeciale în cîteva luni, cît e termenul pentru dotare? Nici reprezentanţii ISU nu răspund la asta, cînd sînt întrebaţi.

Întîi amendăm, apoi gîndim

Ducele de Albota are un of. „Şefii de deconcentrate, cînd in­tră într-o primărie, îşi dau aere de mari specialişti, iar noi stăm şi înghiţim, că aşa e legislaţia. Dar ei au ajuns acolo datorită nouă“. Un exemplu dă şi primarul Baciu de la Corbi. ISC i-a trîntit 2 amenzi pentru nişte autorizaţii, prin care el voia să disciplineze puţin construcţiile, ce se făceau la liber. Cu toate condiţiile cerute de ISC, cu cadastru, care nu există, „nu va mai lua nimeni autorizaţie de con­struire în comună“, spune e­dilul. Legea e însă în proces de modificare.

Reciclăm puţin şi rar

Din gunoaiele colectate în ju­deţ de ADI Servsal se reciclează circa 8,48% plastic, 3% sticlă, 2% şi metal 8% hîrtie - restul, circa 76% sînt deşeuri biodegradabile, reziduale sau organice. Pe lîngă haosul total din legislaţie, se pare că o problemă e şi la transportatori: aceştia varsă la comun tomberoanele sortate, iar primarii tre­buie să însoţească maşina da­că vor să ştie cam cît se adună.        

VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 101

 
„Sînt liber şi am banii mei“ Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 24 februarie 2017

Scăpat din infernul din Valea Sclavilor, Mădălin s-a reintegrat în societate

„Sînt liber şi am banii mei“

# „ Primeam o singură masă pe zi, iar cînd mergeam la pădure pe Vlaş­ca, nu ne dădeau deloc mîncare. Ne puneau la cerşit prin sat“. # Dormeam într-o bucătărie mai mulţi, iar noptea ne încuiau“. # „Acum am banii mei. Acolo nu-mi dădeau nimic. # Salariul mi l-am pus pe un card şi îl strîng“. # „Am încercat să fug o singură dată, dar n-am apucat decît să trec gîrla, că m-au prins cu căruţa şi m-au bătut rău cu făcăleţul şi cu biciul“.

 

 În vara anului trecut, ieşeau la iveală fapte cutremu­ră­toare, petrecute în cătunul Gămăceşti din Berevoeşti, unde o mulţime de oameni au fost trans­formaţi în sclavi de rudarii din acea zonă, bă­tuţi crunt, ţi­nuţi în lanţuri, supuşi unor munci grele în pădure şi în­fometaţi. Imaginile cutremurătoare din Valea Sclavilor au făcut înconjurul lumii. Victimele au fost eliberate de poliţişti din cadrul BCCO, puse sub protecţie şi ajutate să se reintegreze în familii şi în societate.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 856

Continuare
 
38 de cupluri, premiate de Primăria Cîmpulung Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 24 februarie 2017

De Dragobete,

38 de cupluri, premiate de Primăria Cîmpulung

 

 34 de cupluri, care în acest an au împlinit sau împlinesc 50 de ani de căsnicie neîntreruptă, şi alte 4 care au trecut de 50 de ani au fost premiate, ieri, de Primăria şi Consiliul Local Cîmpulung în cadrul unei festivităţi care a devenit deja o tradiţie pentru autorităţile locale. Pînă anul trecut, ceremonia se desfăşura de Valentine’s Day, însă primarul Liviu Ţîroiu a schimbat tradiţia şi a organizat „nunta de aur“ pentru cei îndreptăţiţi, româneşte, de Dragobete.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 160

Continuare
 
Zilele Porţilor Deschise la Şcoala Gimnazială Traian Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 24 februarie 2017

Luni şi marţi, părinţii şi copiii pot vizita unitatea şcolară

Zilele Porţilor Deschise la Şcoala Gimnazială Traian

 

 Săptămîna viitoare, pe 27 şi 28 februarie, între orele 10 - 16, la Şcoala Gimnazială Traian din Piteşti, vor fi organizate Zilele Porţilor Deschise. Cu această ocazie, părinţii care au copii cu vîrste de 5 - 6 ani care vor intra la clasa pregătitoare în anul şcolar 2017 - 2018 pot vizita şcoala, vor putea vedea clasele şi se vor întîlni cu cadrele didactice care vor prelua clasele pregătitoare.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 234

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 24 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Comisie juridică în trei subcomisii

Comisia juridică din Camera Deputaţilor se reorganizează în trei subcomisii. Fiecare dintre acestea vor fi conduse de un vicepreşedinte, urmînd a se lucra pe subcomisii, iar votul va fi dat în plen. Un deputat va fi raportor la fiecare lege. Nu vor mai fi acceptate încălcări ale termenelor, toţi trebuind să primească materialele cu o zi înainte.  

   A.Roşu

Absolvenţii, obligaţi să muncească în ţară

Pentru a stopa plecarea tinerilor absolvenţi de facultate în străinătate, Academia Română propune obligativitatea ca ei să muncească în ţară după terminarea facultăţii, pe o perioadă cel puţin egală cu cea a studiilor universitare bugetate. Astfel, ei vor restitui banii pe care statul i-a cheltuit pentru ei pe anii de facultate. Acest lucru este stipulat în „Strategia de Dezvoltare a României în următorii 20 de ani“.    

A.Roşu

Planul de şcolarizare, pe site-ul ISJ Argeş

Fiecare locuinţă e arondată unei unităţi de învăţămînt aflate în a­propiere. ISJ Argeş are responsabilitatea organizării sau, după caz, a reorganizării circumscripţiilor. Inspectoratele şcolare vor soluţiona orice situaţie legată de înscrierea în învăţămîntul primar, în interesul elevului şi în limita legii. Părinţii pot urmări circumscripţiile şcolare, planul de şcolarizare, res­pectiv, numărul de clase pregătitoare alocate, perioada de des­făşurare a evaluării dezvoltării psihosomatice şi adresele unităţilor sau instituţiilor la care se desfăşoară evaluarea psihosomatică pe site-ul ISJ Argeş. Reamintim faptul că învăţămîntul primar e obligatoriu şi cuprinde clasa pregătitoare şi clasele I - IV. Numărul de locuri alocate, prin cifra de şco­larizare, pentru clasa pregătitoare în învăţămîntul de stat, este mai mare sau egal cu numărul copiilor care au împlinit vîrsta pentru a începe învăţămîntul primar, asigurîndu-se, astfel, şcolarizarea tuturor copiilor.

A.Roşu

Întrerupere temporară a gazelor

Astăzi, Distrigaz Sud Reţele efectuează lucrări la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale pentru creşterea gradului de siguranţă şi continuitate în alimentarea cu ga­ze naturale. Se va opri alimentarea cu gaze naturale la con­sumatorii casnici şi agenţii economici pentru modernizarea reţelei de distribuţie în comuna Mărăcineni, între orele 8.30 şi 11.30, şi în Mioveni, pe strada Stadionului, între 11.30 şi 15.00.

A.Roşu

Cresc cele mai mici pensii 

Persoanele care au pensii foarte mici şi care primesc indemnizaţie socială vor primi mai mulţi bani de la 1 martie, conform unui act normativ publicat în Monitorul Oficial. Astfel, nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari va fi de 520 lei, conform OUG nr. 2/2016. Mai exact, nivelul va creşte cu 120 de lei, faţă de valoarea actuală de 400 lei. Deci, 520 lei va deveni valoarea minimă pe care trebuie să o primească orice pensionar din sistemul public, începînd cu prima zi a lunii martie. Indemnizaţia socială pentru pensionari se stabileşte ca diferenţă între nivelul de 520 de lei (valabil de la 1 martie) şi nivelul cuantumului pensiei (cuvenit sau aflat în plată), conform noilor reguli. Cei care se bucură de această facilitate sînt pensionarii din sistemul public de pensii şi cei din sistemul militar de pensii, indiferent de data pensionării, care au domiciliul în România şi au pensia mai mică decît nivelul indemnizaţiei sociale, adică primesc mai puţin de 400 lei în prezent.  

A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 163

Continuare
 
„Condiţii greoaie pentru accesare de fonduri“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 24 februarie 2017

Prezentare despre fonduri europene la CCIA Argeş

„Condiţii greoaie pentru accesare de fonduri“

 

 Ieri, la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş a avut loc o prezentare cu tema „Finanţări prin Fonduri Europene - programe actualizate“. Ma­nifestarea a fost realizată în parteneriat cu Lucas Consulting Partner Services. În cadrul acesteia, au fost pre­zentate ultimele noutăţi în ce priveşte domeniul fondurilor europene.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 190

Continuare
 
Comerţul şi turismul, pe creştere Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 24 februarie 2017

2016, bun pentru economia judeţului

Comerţul şi turismul, pe creştere

 

 În şedinţa Colegiului Prefectural de ieri, şeful Direcţiei de Statistică, Gabriel Mijloianu, a prezentat o situaţie cu datele disponibile pe 2016 referitoare la o serie de indicatori social-economici ai judeţului nostru. Vă prezentăm mai jos aceste date.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 115

Continuare
 
Curs Machiaj Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 23 februarie 2017

Curs Machiaj Piteşti

 

 Curs MACHIAJ profesional PREMIUM , deschiderea 21 Martie 2017, cu mare accent pe componenta practicã, adresat celor ce doresc sã cunoascã tainele acestei frumoase profesii; Oferim o experienţã de training unicã, în care abordãm cu atenţie toate temele şi noţiunile necesare formãrii unui make up artist; Asigurãm o abordare diferitã a cursului de make-up , asigurând cunoaşterea de cãtre cursanţii noştrii a tainelor din spatele realizãrii unui machiaj reuşit. În imagini câteva machiaje realizate în cadrul cursului !!!

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 139

Continuare
 
Suspiciune de gripă aviară în Argeş! Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 23 februarie 2017

Au murit găinile din două gospodării din Mihăeşti

Suspiciune de gripă aviară în Argeş!

 

 Direcţia de Sănătate Pu­blică Argeş a anunţat ieri că au apărut două cazuri de gripă aviară la găini, în judeţul nostru, recoman­dînd populaţiei să ia mă­suri de prevenire ca virusul să nu se transmită şi la om. Directorul Direcţiei Sa­nitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş, Daniel Lupu, a con­firmat existenţa suspiciunii de gripă aviară la două gospodării din Mihăeşti, în care găinile au murit în urmă cu aproape două săptămîni, şi au fost tri­mi­se probe la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti. Iniţial, medicii veterinari din Argeş au suspicionat că ar fi vorba de pseudopesta aviară, cunoscută în popor drept ciuma găinilor, însă analizele efectuate în Capitală au evidenţiat o suspiciune de gripă aviară.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 390

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 23 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Începe „Ziua porţilor deschise“ în şcoli

Începînd de astăzi, în şcolile din Argeş are loc „Ziua porţilor deschise“. Astfel, fiecare unitate de învăţămînt în care se organizează clasă pregătitoare are obligaţia să organizeze „Ziua porţilor deschise“ într-una din zilele din intervalul 23 februarie - 2 martie. Cu acest prilej, părinţii şi copiii vor putea vizita spaţiile şcolare şi vor putea discuta cu cadrele didactice.   

Antonela Roşu

Prezentare despre fonduri europene

Astăzi, la ora 11.00, la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş va avea loc o prezentare cu tema „Finanţări prin Fonduri Europene - programe actualizate“. Manifestarea este realizată în parteneriat cu Lucas Consulting Partner Services şi va avea loc în Sala Argeş. Vor fi prezentate celor prezenţi ultimele noutăţi în ce priveşte domeniul fondurilor europene.   

   A.Roşu

Japonezii ne învaţă şţiinţa practicii

În zilele de 24, 25 şi 26 februarie, Asociaţia Româno Japoneză de Educaţie şi Ştiinţă (ARJEŞ) va organiza un eveniment, în colaborare cu Confederaţia Patronatelor din Industrie, Servicii şi Comerţ (CPISC) şi Inspectoratul Şcolar Argeş, dedicat apropierii dintre mediul economic şi învăţămînt, astfel încît facultăţile „să nu mai producă pe stoc“ - după cum a explicat directorul general al CPISC, Adrian Izvoranu. ARJEŞ, care colaborează cu universităţi din Japonia, va împărtăşi din experienţa niponă - una dintre şedinţe (pe lîngă cele de la Universitate) urmînd să aibă loc vineri, de la ora 11, în sala mare a Consiliului Judeţean. Un aspect pe care se va insista, conform lui Izvoranu, va fi orientarea studenţilor spre antreprenoriat, ca primă opţiune, înaintea celei de a fi angajat. Această direcţie trebuie imprimată încă din liceu - de pildă, „Liceul Economic ar putea produce mîncare, Liceul Teoretic ar putea fi editură etc“, ne-a explicat reprezentantul patronilor.

  C.Popescu

Gabriela Pendiuc, la pensie

 În cadrul conferinţei de presă săptămînale a Consiliului Judeţean, preşedintele CJ, Dan Manu, a anunţat, ieri, că a semnat decizia de pensionare a Gabrielei Pendiuc, directoarea Şcolii Populare de Arte şi Meserii Piteşti (din 2009), „din 27 februarie, deci 1 martie“. Manu i-a urat  „sănătate şi spor în toate dînsei şi familiei“, i-a mulţumit „pentru toată activitatea pe care a prestat-o“ şi a amintit o maximă preferată: „Nu fi trist că s-a sfîrşit, bucură-te că s-a întîmplat!“ La rîndul ei, dna Pendiuc le-a mulţumit consilierilor judeţeni care au susţinut-o pe perioada celor 2 mandate, a spus că îşi doreşte ca tradiţiile şi meşteşugurile să continue şi a mărturisit că i-a plăcut mereu să fie alături de copii, în toată cariera de profesor, apoi director şi manager. „Alături de copii te simţi bine şi te gîndeşti la viitor“. De altfel, spune că a venit vreme să fie mai mult alături de nepoţi - are deja unul, iar altul e pe drum. Prezentă la conferinţă, a amintit de ultimele activităţi organizate: expoziţie de mărţişoare - azi, în holul CJ, apoi şi la Teatru, şi la Bibliotecă, iar în luna martie, mai multe spectacole „date de copii pentru mamele lor - frumoase, pentru că acolo unde sînt copii, există lumină, bucurie şi fericire“. 

  C.Popescu Foto: I.Tudor

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 200

 
Primăria cere părerea piteştenilor Imprimare E-mail
(3 voturi)
joi, 23 februarie 2017

Oamenii, intervievaţi despre transport şi parcări

Primăria cere părerea piteştenilor

 

 În perioada 25 februarie - 31 martie 2017, între orele 16.30 şi 21.30, Primăria Piteşti, prin intermediul Universităţii Piteşti, va desfăşura o campanie de intervievare a populaţiei pentru elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Municipiul Piteşti. Prin acest lucru va fi făcut un sondaj printre cetăţeni pentru aflarea părerii acestora despre transport, locuri de parcare etc.

Comentarii (5) | Vizualizari: 565

Continuare
 
Vor cîştiga între 1.450 şi 1.947 lei Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 23 februarie 2017

Creşte salariul personalului nedidactic din învăţămînt

Vor cîştiga între 1.450 şi 1.947 lei 

 

 Angajaţii din învăţămînt care nu fac parte din personalul didactic au un motiv de bucurie, deoarece salariul lor va creşte, ei urmînd să primească o sumă cuprinsă între salariul minim pe economie, respectiv, 1.450 lei şi 1.947 lei. Premierul Sorin Grindeanu, ministrul Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase şi reprezentanţii sindicatelor din Educaţie au discutat ieri despre propunerea guvernului de majorare a salariilor personalului nedidactic din învăţămînt.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 412

Continuare
 
„Comasarea e în interesul elevilor“ Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 23 februarie 2017

Inspectorul general Tudosoiu, despre absorbţia Şcolii 17 de către Colegiul Odobescu:

„Comasarea e în interesul elevilor“

 

 După cum aţi putut în ziarul nostru, Consiliul Local a decis (HCL nr. 26), în şedinţa ordinară de zilele trecute, comasarea prin absorbţie, în cadrul Colegiului Odo­bes­cu, a Şcolii Nr. 17 (Tudor Muşatescu), începînd cu anul şcolar 2017 - 2018. Ieri, în ca­drul conferinţei de presă de la Consiliul Judeţean, inspectorul şcolar general, Du­mitru Tudosoiu, a expus pe larg motivele acestei măsuri şi comentariile sale la a­dre­sa nemulţumirilor exprimate mai mult sau mai puţin deschis.

Comentarii (1) | Vizualizari: 679

Continuare
 
Interviu cu Cătălin Pătraşcu, antrenor de fitness şi culturism Imprimare E-mail
(4 voturi)
miercuri, 22 februarie 2017

Sportul este principalul aliat al unui corp suplu şi tonifiat

Interviu cu Cătălin Pătraşcu, antrenor de fitness şi culturism

„Recomand mişcarea în orice mediu prielnic exerciţiului fizic“

 

 Despre mişcare şi un stil de viaţă armonios, cît şi despre ce înseamnă să slăbeşti sănătos şi cum să-ţi alegi un instructor bun care să te facă sa-ţi atingi scopurile ne-a acor­dat un interviu Cătă­lin Pătraşcu, actualmente instructor sportiv la o re­numită sală de sport din Piteşti, XTreme Fitness.  În ace­laşi timp, colabo­rează cu mai multe săli de fitness din Bucureşti, în calitate de instructor şi antrenor personal.

Comentarii (2) | Vizualizari: 1193

Continuare
 
De ce trebuie să țineți cont cand vreți să vă mutați într-un apartament cu chirie Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 22 februarie 2017

De ce trebuie să țineți cont cand vreți să vă mutați într-un apartament cu chirie

 

 De cele mai multe ori, in situația în care doriți, sau sunteți nevoit, să vă mutați în chirie, apar o serie de probleme neprevăzute inițial. De exemplu, trebuie să căutați oferta cea mai avantajoasă, la un preț convenabil, dar și condiții de locuit care să justifice acest preț.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 546

Continuare
 
„Elevii de la Odobescu sînt manipulaţi“ Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 22 februarie 2017

Viceprimarul Zidaru, despre conflictul legat de fuziunea cu Şcoala 17:

„Elevii de la Odobescu sînt manipulaţi“

 

 După ce autorităţile lo­cale au decis ca,  înce­pînd din toamnă, Şcoala 17 să fie absorbită de Colegiul Liceal Odo­bescu, din Piteşti, la colegiul piteştean arde mocnit un conflict. O parte dintre cadrele didactice ale colegiului sînt nemulţumite de faptul că vor avea în aceeaşi clădire 400 de elevi din clasele mai mici. Elevii au fost an­grenaţi în acest conflict, ei ieşind într-o pauză, zilele trecute, în curtea unităţii de învăţămînt, pentru a protesta în mod paşnic.

Comentarii (6) | Vizualizari: 612

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 4961
IEC
clinica dentara, implant dentar

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

CSM se opune legii răspunderii magistraţilor
Draga EmiEp..a, ce traba ai tu cu ce scriu cititorii? Sau esti tolerant ? Scrie ce ai de scris si lasa-i pe altii . Te ...
24/02/17 18:20 Mai mult...

Ştiri de la SCM Piteşti
Nu se poate chiar in halul asta in care am ajuns. Cu ce buget sustineti domnule primar aceasta echipa? Dvs. credeti ca l...
24/02/17 15:24 Mai mult...

CSM se opune legii răspunderii magistraţilor
Geanino , te bagi in vorba sa te afli-n treaba. Habar n-ai ce spui Mai citeste Constitutia. Magistratii sa raspunda pe...
24/02/17 13:16 Mai mult...

CSM se opune legii răspunderii magistraţilor
Vai saracii de ei.Cum sa raspunda ei pentru ceea ce fac? Intara asta in afara de popi magistrati si doctori toti suntem ...
24/02/17 10:40 Mai mult...

Rănite grav şi încarcerate
si ce patesti ******* ala ? nimic. Control judiciar. Sa fi fost fiul unui politician in masina lovita sa vezi atunci sca...
24/02/17 10:09 Mai mult...

Pe aceeasi tema

Vineri, 24 Februarie

 Prima Pagina Curierul Zilei
 Prima Pagina Curierul Zilei


 

Flag Counter