Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

*** Calul speriat l-a tîrît zeci de metri      *** A vrut să tîlhărească un căruţaş      *** Jandarmii cîmpulungeni au comandant nou      *** Argeşean cu malarie!      *** Ce facem în caz de insolaţie      *** Hipertensiunea arterială, consecinţă a civilizaţiei      *** FRF va aproba denumirea FC Argeş!   nbsp;  *** CS Mioveni II îşi continuă activitatea      *** Cătălin Barbu a semnat cu FC Argeş Oină     *** Fără medalii la Campionatul European!      *** Ce mai fac colegele de serie ale CS Mioveni şi FC Argeş      *** Campion la judo, arestat      *** Proxeneţii de lux rămîn închişi   &nbp; *** Cresc pensiile şi indemnizaţiile      *** Elevii de 10, la Curier TV      *** 5 fermieri au murit înainte să primească subvenţiile     *** În Argeş au fost înmatriculate 2.621 firme            

 
În Argeş au fost înmatriculate 2.621 firme Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 28 iunie 2017

Anul trecut, la Oficiul Registrului Comerţului,

În Argeş au fost înmatriculate 2.621 firme

 

Numărul de angajaţi pentru PFA-uri este limitat, iar studenţii sînt scutiţi de plata taxelor la Oficiul Registrului Comerţului. Conform statisticilor realizate de această instituţie, în perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2016, în Argeş au fost înmatriculate 2.621 de firme. Între acestea se regăsesc 28 de întreprinderi familiale, 399 de PFA-uri şi 256 de întreprinderi individuale.      

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 85

Continuare
 
5 fermieri au murit înainte să primească subvenţiile Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 28 iunie 2017

APIA aşteaptă să se dezbată succesiunea ca să dea banii

5 fermieri au murit înainte să primească subvenţiile

 

Weekend-ul trecut, angajaţii din unele centre locale ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Argeş au lucrat. Directorul APIA Argeş, Marius Stroescu, ne-a spus că angajaţii au lucrat pentru încheierea, operarea şi verificarea tuturor cererilor unice primite în acest an, fiind vorba de 23.046 de cereri.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 284

Continuare
 
Elevii de 10, la Curier TV Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 28 iunie 2017


Elevii de 10, la Curier TV

 

Argeşul se mîndreşte cu cei 15 elevi care au obţinut media generală 10 la Evaluarea Naţională. Opt dintre aceşti copii frumoşi şi deştepţi au participat, ieri, la ediţia specială a emisiunii Info Curier de la Curier TV, alături de cîteva cadre didactice: Ionuţ Voiculescu, directorul Şcolii Mihai Eminescu Piteşti, Marian Haiducu, directorul  Liceului Teoretic Iulia Zamfirescu Mioveni, şi Daniela Irimia, directorul de la Şcoala Nr. 1 Costeşti.

 


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 185

Continuare
 
Argeşean cu malarie! Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 28 iunie 2017

Pacientul este însoţitor de bord şi este stabilit în Dubai

Argeşean cu malarie!

 

Mare atenţie dacă circulaţi în ţări exotice, fiindcă vă puteţi trezi cu boli grave! Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, epidemiologul Adrian Stoica, ne-a spus că un argeşean a fost diagnosticat cu malarie.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 186

Continuare
 
Cresc pensiile şi indemnizaţiile Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 28 iunie 2017

De la 1 iulie,

Cresc pensiile şi indemnizaţiile

 

Casa Judeţeană de Pensii Argeş a anunţat că, înce­pînd cu 1 iulie a.c., potrivit art. 2 din OUG nr. 2/2017, valoarea punctului de pensie creşte la 1.000 lei, ceea ce reprezintă o majorare cu 9% faţă de valoa­rea precedentă de 917,5 lei.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 559

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 28 iunie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Scăldatul în lacurile de acumulare este interzis!

Administraţia Bazinală de Apă Argeş - Vedea revine la începutul fiecărui sezon călduros cu atenţionarea că în lacurile de acumulare scăldatul este interzis! Curenţii care se formează în apropierea barajelor în timpul deversării sau funcţionării hidrocentralelor sînt foarte puternici şi pun în pericol viaţa celor care se aventurează în aceste lacuri. ABAAV recomandă populaţiei să aleagă ştrandurile şi zonele special amenajate, nu lacurile de acumulare sau rîurile, deoarece reprezintă un pericol atît din cauza curenţilor, cît şi a colmatării şi a vegetaţiei din apă. Atenţionarea „Scăldatul interzis!“ este inscripţionată şi pe digurile lacurilor de acumulare, prin urmare cei care o ignoră aleg conştinent riscul. În spaţiul hidrografic administrat de ABA Argeş - Vedea nu există zone naturale (lacuri, rîuri) amenajate pentru îmbăiere.   

Masă rotundă despre FC Argeş

Muzeul Judeţean Argeş organizează, astăzi, de la ora 12, la  Muzeul Sportului Argeşean, masa rotundă cu tema „38 de ani de la cucerirea celui de-al II-lea titlu de campioană a echipei FC Argeş“. Clubul FC Argeş a fost fondat în 1953 şi are în palmares două titluri de campion, în 1972 şi 1979, iar de-a lungul timpului a format fotbalişti de mare valoare în fotbalul românesc, precum Nicolae Dobrin, Ion Barbu, Adrian Mutu, Nicolae Dică, Dănuţ Coman, Constantin Barbu, Constantin Gîlcă, Marin Radu, Bogdan Vintilă, Adrian Neaga, Constantin Cîrstea, Cristian Tănase, Valentin Năstase, Constantin Stancu, Marin Radu etc.

I.Ivănoiu


 


 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 134

Continuare
 
Ce facem în caz de insolaţie Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 28 iunie 2017


Ce facem în caz de insolaţie

 

În zilele de caniculă se recomandă să purtăm haine lejere, pălării, şepci sau umbrele, să ne hidratăm şi să evităm, pe cît posibil, activitatăţile în soare, la orele fierbinţi, mai ales în cazul copiilor, vîrstnicilor, persoanelor supraponderale şi consumatorilor de alcool. Atunci cînd apare însă insolaţia, trebuie să ştim de îndată ce avem de făcut.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 223

Continuare
 
Se vorbește, se citește... Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 28 iunie 2017

Se vorbește, se citește...

 

Oltchimul, ultimul mohican

Ohanesian scrie că 35% din fosta industrie ceauşistă se baza pe furtul de tehnologie prin spionii DIE. În primul rînd se bazau pe asta combinatele chimice şi cele de cauciuc. În ‘85, americanii ne acuzau că industria românească s-a construit astfel (parcă ar fi vreo ţară inocentă). Acum, industria noastră chimică românească are cel mai mare deficit comercial din economie: 4 miliarde euro, în 2016. La nivel european e supraproducţie, iar granzii de dau de înţeles că trebuie să ne simţim şi să scoatem Oltchim de pe piaţă. Petrochimia e cel mai scump din cele nouă pachete ale Oltchim: 80 milioane euro preţ de pornire, şi se aude că „investitorii“ ar fi interesaţi doar de ce e rentabil pe loc.

Ieftin şi electric

Noul Duster va fi lansat, în toamnă, la Frankfurt, iar Logan III şi Sandero III, în 2020. Ar putea fi şi variante electrice, că tot e la modă. Dar designerul şef al Renault, Laurens van der Acker, se întreabă dacă în cazul Daciei, o marcă low-cost, ar fi cineva dispus să dea 20 mii de euro în plus, dublînd preţul maşinii, doar ca să fie electrică. Totuşi, la noi se poartă low-costul mai scump, şi modelele „blană“ se cumpără mai puţin. Deci merită încercat.

VIP 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 144

 
Jandarmii cîmpulungeni au comandant nou Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 28 iunie 2017

Din luna iunie 2017,

Jandarmii cîmpulungeni au comandant nou

 

Din această lună, jandarmii cîmpulungeni au un nou comandant. Este vorba despre căpitanul Liviu Alexandru Radu care a trecut cu brio de concursul organizat de IJJ Argeş pentru ocuparea postului de conducere vacant de comandant al Detaşamentului 7 Jandarmi din Cîmpulung. Acesta îl înlocuieşte în fruntea subunităţii muscelene pe căpitanul Gheorghe Cristian Trandafir, care s-a aflat la comandă de la 1 iulie 2016, după ce lt. col. Viorel Duculescu a fost avansat în funcţia de adjunct al comandantului Grupării Mobile Jandarmi Braşov.

   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 251

Continuare
 
A vrut să tîlhărească un căruţaş Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 28 iunie 2017

Poliţiştii l-au căutat trei zile

A vrut să tîlhărească un căruţaş

 

Gheorghe Feraru, de 37 ani, din comuna Hîrtieşti, a ajuns în arestul IPJ Argeş, luni seară, fiind acuzat de tentativă de tîlhărie. Acesta este acuzat că, vineri seară, a încercat să tîlhărească un căruţaş, încercînd să-i fure portofelul din buzunar. 

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 354

Continuare
 
Calul speriat l-a tîrît zeci de metri Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 28 iunie 2017

S-a aplecat să prindă chinga

Calul speriat l-a tîrît zeci de metri

 

O femeie din comuna Ungheni a privit, ieri, îngrozită cum soţul ei, un bărbat în vîrstă de 75 de ani, a fost făcut una cu pămîntul, fiind tîrît pe un drum comunal zeci de metri. Bărbatul se afla în căruţă şi s-a aplecat să prindă o chingă care se rupsese. Gestul l-ar putea costa viaţa, omul ajungînd în comă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. 

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 387

Continuare
 
Curs aplicare Gene False Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 28 iunie 2017


Curs aplicare Gene False

 

În perioada următoare va demara în Piteşti, cursul de Aplicare Gene False adresat tuturor care doresc să deprindă o activitate atât de solicitată pe piaţa actuală, respectiv cea de aplicare gene (http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/cursuri-de-infrumusetare/aplicare-gene-false ).

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 108

Continuare
 
15 elevi de 10, la Evaluare! Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 27 iunie 2017

Lista celor mai buni

15 elevi de 10, la Evaluare!

 

Ieri s-au afişat rezultatele la Evaluarea Naţională. Elevii şi părinţii au ur­mă­rit cu mari emoţii încă de la primele ore ale dimi­neţii site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale www.edu.ro unde s-au afişat prima dată rezulta­tele, ulterior, după amia­ză acestea fiind afişate la unităţile de învăţămînt.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 670

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 27 iunie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Club pentru pensionari în Prundu

Primăria Piteşti va amenaja al cincilea club pentru pensionari în Piteşti, unde aceştia se vor putea întîlni să joace şah şi să socializeze. Proiectul va fi prezentat în următoarea şedinţă a Consiliului Local. Clubul va funcţiona în cartierul Prundu, în incinta unui fost punct termic.    

 Nou termen pentru autorizaţia de securitate în incendiu      

Ieri, preşedintele Klaus Iohannis, a semnat mai multe decrete. Printre acestea se numără şi cel referitor la promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 17/2016 pentru prorogarea termenului privind apărarea împotriva incendiilor. Astfel, potrivit legii, termenul de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu se prelungeşte pînă la data de 30 septembrie 2017.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 196

Continuare
 
Bursa locurilor de muncă, la Bîrla şi Slobozia Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 27 iunie 2017

Agenţii economici oferă peste 550 de job-uri  

Bursa locurilor de muncă, la Bîrla şi Slobozia

 

Şi în judeţul Argeş, ca în multe alte zone din ţară, agenţii economici se confruntă cu o importantă lipsă de forţă de muncă, calificată sau mai puţin calificată. Tocmai de aceea, pentru a veni în sprijinul acestora, AJOFM Argeş organizează bursa locurilor de muncă pentru persoanele din mediul rural. Aceasta are loc în perioada 29 - 30 iunie 2017.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 394

Continuare
 
S-a serbat Ziua Drapelului Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 27 iunie 2017

Ieri, steagul a fost sfinţit la Biserica Sfîntul Gheorghe  

S-a serbat Ziua Drapelului

 

Ieri, în faţa Cercului Militar a avut loc o ceremonie militară şi religioasă cu ocazia celebrării Zilei Drapelului Naţional al României. La aceasta au fost prezente oficialităţile locale şi cadre militare.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 276

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 5737
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului
 

căutare personalizată

Horoscop zilnic

Mai - Iunie

Google Analytics

Sfinții zilei

Zi Record Vizitatori

Marți, 20.06.2017

4.791 vizitatori unici

 
 

 
 
 

Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter