Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
Poşta Română a lansat serviciul MyPostcard Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 martie 2017

Poşta Română a lansat serviciul MyPostcard

De ieri, Poşta Română a lansat serviciul MyPostcard, prin care puteţi trimite cărţi poştale ilustrate personalizate, direct de pe telefonul mobil sau calculator. Serviciul este disponibil pe site-ul www.posta-romana.ro, secţiunea MyPostcard. Trebuie doar să încărcaţi fotografia dorită, să scrieţi textul şi să completaţi datele dvs. şi ale destinatarului. Plata se va face online, cu cardul bancar, urmînd ca factura să o primiţi pe a­dresa de e-mail. Serviciul MyPostcard este oferit în do­uă versiuni: MyPostcard Basic, ex­pediere ca şi trimitere poştală internă sau internaţională neprioritară simplă. Pentru trimitere în România, costă 3,8 lei, iar pentru tri­miteri în afara ţării, 6 lei şi MyPostcard Premium, expediere ca şi trimitere poştală internă sau internaţională prioritară, recomandată, în plic închis. Pentru trimitere în România, preţul este 5,7 lei, iar pentru trimiteri internaţionale 18,90 lei. Timpul de livrare e de ma­­ximum trei zile, pentru MyPostcard Premium, şi maximum 6 zile, pentru MyPostcard Basic.    

A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 27

 
Mieii de Paşte, o afacere păguboasă pentru ciobani Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 martie 2017

Ofertă mare, cerere mică, cheltuieli majore, export în scădere

Mieii de Paşte, o afacere păguboasă pentru ciobani

 

 Cu toate că lîna şi pieile nu mai au căutare în zilele noastre, ori sînt plătite prost, iar cheltuie­lile depăşesc de cele mai multe ori veniturile, creşterea oilor continuă să rămînă o meserie de bază în zonele rurale ale Muscelului şi nu numai. Singurele surse aducătoare de cîştig, cu condiţia ca această îndeletnicire să nu fie făcută după ureche, au rămas produsele lactate (caş, tele­mea, brînză de burduf şi urdă) şi mieii destinaţi sacrificării în perioada Sărbătorilor Pascale, dar şi în aceste cazuri afacerea poate fi o loterie, dacă preţul nu e unul corect.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 30

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Transportatorii amînă protestele

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România amînă protestele care trebuiau să aibă loc între 29 şi 31 martie la Bucureşti. Ele vor avea loc după 16 aprilie, dacă Guvernul nu va adopta Ordonanţa de Urgenţă care va elimina pirateria şi activităţile neautorizate din transporturi. Ministrul Răzvan Cuc a promis că activităţile neautorizate de transport vor fi sancţionate, iar aplicaţiile de tip UBER sau alte platforme similare vor fi obligate să se autorizeze ca să funcţioneze legal, dacă vor să-şi desfăşoare activitatea în România.    

Antonela Roşu  

Recomandare a Avocatului Poporului

Avocatul Poporului a emis o recomandare către Casa Naţională de Pensii în care i se solicită să efectueze toate demersurile legale în scopul modificării dispoziţiilor înscrise la Anexa nr. 15 din Normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice şi recunoaşterii drepturilor care se cuvin persoanelor care au realizat venituri în acord global, fără a mai fi necesară intervenţia instanţelor de judecată.

Antonela Roşu  

Proteste la Loteria Română

Sindicatul Naţional Loteria Română a anunţat ieri că va organiza acţiuni de protest la Ministerul Finanţelor Publice. Acestea vor avea loc pe 28, 29 şi 30 martie, între orele 11 şi 13. Apoi, aceste proteste vor continua şi în perioada 3 - 6 aprilie, tot în acelaşi interval orar. Angajaţii sînt nemulţumiţi de faptul că staff-ul Companiei Naţionale Loteria Română a refuzat să introducă în proiectul de buget al companiei şi solicitările sindicatului reprezentativ la nivel de companie.

Antonela Roşu  

Creşte salariul medicilor de la ATI

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, a spus că salariul unui medic din secţiile ATI va ajunge, în anul 2018, pînă la 3.600 de euro. Tot ea susţine că în sistemul bugetar creşterile salariale vor fi graduale pînă în anul 2020. De asemenea, şeful statului ar urma să aibă un salariu de 18.000 lei.  

Antonela Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 20

 
Argeşenii au mai mulţi bani în bănci Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 martie 2017

Semnele crizei financiare au dispărut

Argeşenii au mai mulţi bani în bănci

 

Argeşenii deţin în bănci, în total, 6,1 miliarde lei şi credite care însumează 5 miliarde lei. Ultimele evoluţii arată (conform statisticilor BNR pe luna februarie, comparate cu anul trecut şi cu 2012) o orientare treptată spre creditarea în lei şi spre economisirea în valută. Per ansamblu, băncile au un portofoliu mult mai bogat ca în urmă cu 5 ani.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 27

Continuare
 
Steag de peste o sută de metri, la Marşul Unirii Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 martie 2017

Ieri, Ziua Unirii Basarabiei cu România, sărbătorită la Piteşti

Steag de peste o sută de metri, la Marşul Unirii

 

 Ieri, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, pe 27 martie 1918, au avut loc la Piteşti mai multe manifestări care au marcat acest eveniment, organizate sub genericul Zilele Unirii, ediţia a XXIII-a. În urma desfăşurării Primului Război Mondial, Basarabia era prima provincie care intra în graniţele statului român, urmînd ca, în acelaşi an 1918, să fie alipite României şi provinciile Bucovina (noiembrie 1918) şi Transilvania (1 decembrie 1918).

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 45

Continuare
 
Paştele, în staţiune pentru pensionari Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 martie 2017

A sosit altă serie de bilete de tratament

Paştele, în staţiune pentru pensionari

 

 La sediul Casei Judeţene de Pensii Argeş s-a afişat repartiţia biletelor de tratament balnear pentru seria 3, datele de plecare fiind în perioa­da 8 - 11 aprilie 2017. Practic, pensionarii îşi pot petrece sărbă­torile pascale în staţiunile balneo­­­­­­­­­climaterice. Repartiţia poate fi consultată şi pe site-ul instituţiei, www.cjparges.ro.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 27

Continuare
 
960 de locuri libere în şcoli Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 27 martie 2017

După prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare,

960 de locuri libere în şcoli

 

 În perioada 27 februarie - 16 martie, s-a desfăşurat prima etapă de înscriere a copiilor în ciclul primar, la clasa pregătitoare. Potrivit informaţiilor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, în această primă etapă au fost înscrişi în unităţile de învăţămînt argeşene 4.441 elevi.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 43

Continuare
 
Salată verde plină de pesticide! Imprimare E-mail
(2 voturi)
duminică, 26 martie 2017

Anul trecut, autorităţile au găsit pe piaţa argeşeană

Salată verde plină de pesticide!

 

 Medicii recomandă să consumăm multe fructe şi legume proaspete, mai exact cinci porţii pe zi, care ar reprezenta reţeta pentru o sănătate de fier. În sistemul intensiv în care se practică, de regulă, agricultura în zilele noastre, fructele şi legumele sînt stropite şi supuse multor tratamente cu substanţe chimice împotriva bolilor şi dăună­torilor. Aşa se face că riscăm să consumăm, pe lîngă vitamine, şi o grămadă de chimicale care numai bine nu ne fac, mai ales dacă sînt în can­tităţi mari în fructele şi legume­le mîncate.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 499

Continuare
 
O mie de argeşeni la Marşul pentru Viaţă Imprimare E-mail
(1 vot)
duminică, 26 martie 2017

Calinic a atras atenţia asupra numărului mare de avorturi

O mie de argeşeni la Marşul  pentru Viaţă  

 

 Aproximativ o mie de argeşeni din Piteşti, din împrejurimi, dar şi din Cîmpulung, Mioveni etc. au participat, sîmbătă, de Buna Vestire, la Mar­şul pentru Viaţă, care a avut loc în centrul Piteştiului, eveniment organizat de Arhiepis­copia Argeşului şi Muscelului, în colabo­rare cu Asociaţia Stu­denţi pentru viaţă. La început, fanfara Arge­şul a Teatrului Al. Davila a intonat imnul României, apoi a cîntat pînă cînd participanţii au ajuns în Piaţa Milea.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 206

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
duminică, 26 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

AEP a solicitat răspunsuri de la PNL

Raluca Turcan, preşedintele interimar al PNL, a dat, la Piteşti, unele clarificări cu privire la informaţiile apărute legate de deconturilela Autoritatea Electorală Permanentă. „La alegerile trecute am condus organizaţia PNL Sibiu, care a decontat integral toate cheltuielile la alegerile interne. Am negociat toate contractele pe care le-am avut în campania electorală şi pentru fiecare factură plătită există produs livrat. La alegerile trecute au fost trei persoane ce au semnat pentru ceea ce înseamnă contract PNL la nivel naţional. Ei ar trebui să dea informaţii suplimentare pentru modul în care s-au cheltuit banii. Am primit într-adevăr o solicitare de la AEP să se ofere nişte răspunsuri la unele neclarităţi pe care le au şi au răspuns în scris cei implicaţi în campania trecută“, a spus ea.

   Antonela Roşu 

Parteneriat între CJ şi ISJ Argeş

Olimpiada naţională de limba engleză are loc în luna aprilie la Piteşti. Dan Manu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, a spus în cadrul conferinţei săptămînale de presă a PSD: „Am încheiat un parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş pentru oferirea premiilor cîştigătorilor la olimpiadele care vor avea loc la Piteşti. De asemenea, la începutul lunii mai, Universitatea din Piteşti, Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş şi Consiliul Judeţean Argeş organizează o primă manifestare legată de cercetare şi inovaţie pe zeci de secţiuni“.   

   Antonela Roşu 

Reguli pentru ordonatorii de credite

Toţi conducătorii de instituţii care depăşesc limitele creditelor de angajament sau utilizează alocările bugetare în alte scopuri răspund în faţa legii penale. Regulile si limitele cheltuielilor instituţiilor publice locale din România (primării, consilii locale, consilii judeţene) sînt prevăzute de Legea 273/2006. Pentru asigurarea derulării în bune condiţii a contractelor multianuale pentru realizarea obiectivelor de investiţii în infrastructură, comisiile reunite au adoptat un amendament. Pentru 2017, angajarea cheltuielilor pentru finanţarea acţiunilor anuale se face în limita creditelor bugetare aprobate, cu excepţia acţiunilor pen­tru care prezenta lege prevede distinct credite de angajament.

   Antonela Roşu 

Apă şi canalizare numai prin contract

Conform societăţii Apă Canal 2000 SA Piteşti, în conformitate cu Legea nr. 51/08.03.2006  privind serviciile comunitare de utilităţi publice, cu modificările şi completările ulterioare din Legea nr. 241/22.06.2006 a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare şi conform Regulamentului serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare, dreptul de utilizare a serviciului este garantat tuturor utilizatorilor numai pe bază de contract. Realizarea branşameneratorului este considerată clandestină şi atrage, conform legislaţiei în vigoare, răspunderea contravenţională, administrativă sau penală, după caz, atît pentru utilizator, cît şi pentru executantul lucrării. Toţi utilizatorii care nu au contract de furnizare/prestare în nume propriu trebuie să meargă la Ghişeul Unic al societăţii Apă Canal 2000 SA, din Piteşti, bdul I.C. Brătianu nr. 24A, cu actul de proprietate, actul de identitate şi documentele executării lucrării de branşare, pentru clarificarea situaţiei contractuale. În caz contrar, societatea va sista furnizarea utilităţilor către proprietăţile la care se constată că sînt branşate la reţeaua de apă fără relaţie contractuală şi va sesiza organele de cercetare penală pentru furt.

   Antonela Roşu 

Întrerupere temporară a gazelor

Astăzi, Distrigaz Sud Reţele efectuează lucrări la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale pentru creşterea gradului de siguranţă şi continuitate în alimentarea cu gaze naturale. Se va opri alimentarea cu gaze naturale la consumatorii casnici şi agenţii economici pentru modernizarea reţelei de distribuţie în Piteşti, pe bulevardul Petrochimiştilor (8 - 12), pe strada Dimitrie Cantemir (8 - 15.30).

   Antonela Roşu 

Proiecte cu fonduri naţionale

Conducerea Consiliului Judeţean Argeş are planuri mari pentru acest an, însă multe dintre ele depind de fondurile naţionale sau europene. La aceste fonduri se asigură o cofinanţare de la Consiliul Judeţean. În ce priveşte fondurile proprii, există un excedent bugetar, o sumă destul de mare rămasă de anul trecut, pe care conducerea CJ va încerca să o folosească în realizarea unor proiecte.    

   Antonela Roşu 

„Şi mama reciclează!“ continuă

Piteştenii au strîns peste 45.000 doze de aluminiu în primele şase luni ale campaniei „Şi mama reciclează!“, organizată la nivel naţional de compania Can Pack Recycling, cu sprijinul Auchan România. Alături de Piteşti, au strîns cele mai mari cantităţi de doze Timişoara, Sibiu, Ploieşti, Cluj şi Bucureşti, suma dozelor colectate în toate oraşele, în cele şase luni de la lansarea proiectului, ridicîndu-se la aproape 400.000 de cutii. Campania „Şi mama reciclează!“ continuă pînă pe 30 iunie 2017. Pînă atunci, participanţii mai pot cîştiga premii săptămînale, lunare sau instant, îşi pot reduce valoarea bonurilor de cumpărături la casele de marcat din magazinele în care colectează dozele de aluminiu sau pot dona sumele aferente reciclării Asociaţiei Non Profit Alucro, pentru programul Every Can Counts.

    Antonela Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 142

Continuare
 
Banii, înlocuiţi cu scutiri la plata impozitelor Imprimare E-mail
(0 voturi)
duminică, 26 martie 2017

Nu se mai dau 500 de euro pentru fiecare copil

Banii, înlocuiţi cu scutiri la plata impozitelor

 

 Viitorii părinţi se bucurau că vor primi pentru fiecare copil pe care îl aduc pe lume cîteva sute de euro. Iniţial, Guvernul decisese să dea cîte 500 de euro fiecărui copil la naştere, începînd cu data de 1 ianuarie 2018. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 322

Continuare
 
Spectacol în faţa Primăriei Imprimare E-mail
(2 voturi)
duminică, 26 martie 2017

Ora Pămîntului, sărbătorită şi la Piteşti  

Spectacol în faţa Primăriei

 

 Sîmbătă seara, între orele 20,30 şi 21,30, întreaga planetă a sărbătorit Ora Pămîntului, care constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice o oră. Acest lucru s-a întîmplat şi la Piteşti, cînd iluminatul stradal şi cel de la instituţii a fost stins.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 211

Continuare
 
Ministrul Educaţiei, la Tîrgul Universităţilor şi ONG-urilor Imprimare E-mail
(0 voturi)
duminică, 26 martie 2017

Parada Liceelor, la VIVO! Piteşti

Ministrul Educaţiei, la Tîrgul Universităţilor şi ONG-urilor

 

 Joi, pe 30 martie, de la ora 10.30, la VIVO! Piteşti, va avea loc deschiderea evenimentului „Parada Liceelor. Tîrgul Universită-ţilor. Tîrgul ONG-urilor“. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean al Elevilor Argeş.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 123

Continuare
 
De Paşte, SC Cofetăria Ribana Eve vă cucereşte cu pasca şi cozonacii nelipsiţi în tradiţia c Imprimare E-mail
(1 vot)
duminică, 26 martie 2017

Preparate cu aer festiv şi gust irezistibil

De Paşte, SC Cofetăria Ribana Eve vă cucereşte cu pasca şi cozonacii nelipsiţi în tradiţia creştină

 

 An de an, SC Cofetăria Ribana Eve reînvie spi­ritul Sărbătorilor Pascale petrecute în familie cu mirosul de cozonac proas­păt scos din cuptor, cu pasca extrem de ape­tisantă, bine rumenită şi crescută şi torturile deli­cioase, decorate în spiritul sărbătorii, res­pec­tînd reţetele tradiţionale de Paşte. Pentru noi toţi, deserturile sînt cheia unei mese reuşite de Paş­te, motiv pentru care aceasta se organizează din timp cu ajutorul co­fetarilor profesionişti din laboratorul SC Cofe­tăria SC Ribana Eve, care aş­teaptă comenzi la cele do­uă locaţii - una în Cen­tru, mai exact pe strada Victoriei nr. 27 (pe ace­laşi trotuar cu Teatrul, cam la 250 - 300 m, mer­gînd spre Nord), iar cea­laltă în zona Exer­ciţiu, pe strada Dr. Nico­lae Creţulescu, bl. A5, sc. D, parter.      

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 230

Continuare
 
Devino specialist în HR ! Imprimare E-mail
(0 voturi)
duminică, 26 martie 2017

Devino specialist în HR !


 În perioada urmãtoare va demara în Piteşti, cursul de Inspector Resurse Umane ,este acreditat de Ministerul Educaţiei .
Condiţii moderne de studiu, materiale elaborate astfel încât sã transmitã complet informaţia, mijloace profesionale de prezentare a unui curs, toate acestea, împreunã cu formatori dedicaţi, ce doresc sã furnizeze informaţiile necesare pentru deprinderea abilitãţilor de Inspector HR sunt dovada unui curs de succes pe piaţa din Piteşti şi nu numai.

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 182

Continuare
 
Daţi ceasurile înainte cu o oră! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 24 martie 2017

Daţi ceasurile înainte cu o oră!

 Mîine, trecem de la ora de iarnă, la cea de vară. Astfel, în noaptea de 25 spre 26 martie trebuie să dăm ceasurile cu o oră înainte, ora 3 devenind ora 4, iar ziua de 26 martie va avea 23 de ore în loc de 24. Vom fi nevoiţi să dormim mai puţin cu o oră, faţă de cum ne-am obişnuit pînă acum. Trecerea la ora de vară favorizează apariţia oboselii şi a lipsei de atenţie în cazul multor persoane. Vom reveni la ora de iarna în ultima duminică a lunii octombrie.    

  Antonela Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 202

 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 5185
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Poliţiştii argeşeni, la miting
Dna Cecilia când era in activitate si avea spor de 50% nu auzea cuvinte precum drepturi dau discriminare salariala. Pro...
27/03/17 22:52 Mai mult...

La 17 puncte de locul doi!
Niciun demers pana acum ca aceata clona cum o numiti voi, sa devina FC Arges. Acest lucru da dovada ca nu se prea se vre...
27/03/17 10:08 Mai mult...

Liberalii vor alegeri în două tururi
este cea mai democrata forma de vot
27/03/17 09:00 Mai mult...

La 17 puncte de locul doi!
Asta nu e echipa! Sa va fie de bine celor care sustineti SCM! Fotbalul e foarte sarac fara FC Arges!
27/03/17 08:25 Mai mult...

A lăsat o soţie şi un fiu fără venituri
Adrian nu era vitezoman, nu era un ametit. Era un om cu capul pe umeri, cei ce nu l-ati cunoscut abtineti-va va rog! Alt...
27/03/17 07:33 Mai mult...

Pe aceeasi tema

Marţi, 28 Martie

 Prima Pagina Curierul Zilei
 Prima Pagina Curierul Zilei


 

Linkuri sponsorizate


Flag Counter