Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 20 ianuarie 2017

Se vorbeşte, se citeşte...

400 de pubele, puse degeaba

Piteştiul, împărţit în două zone de salubrizare, are 410 de pubele dedicate deşeurilor reciclabile. Zo­na Salubris: Trivale 45, Teilor 1, Mărăşeşti 2, Negru Vodă 7, Eremia Grigorescu 19, Nord 15, Gîrlei 22, Găvana II 33, Găvana III 38. Zona Salubritate 2000: Popa Şapcă 46, Teilor 4, Banat II 8, Centru 47, Războieni 30, Craiovei - Bibescu Vodă 32, Banat I 13, Dacia 18, Eremia Grigorescu 8 şi Expo Parc 22. Din păcate, toate sînt pline cu gunoi menajer. Din indiferenţă şi prostie, la noi se tot încearcă reciclarea în spaţiu deschis, unde mişună aurolaci şi pirande şi dăm repede din umeri că nu se poate. În loc să se pună acele pubele de carton în scări de bloc şi la case de oameni integraţi, cărora le poţi cere furnizarea de reciclabile, iar la ghene să meargă doar gunoiul menajer.

Polonezi iubitori de Dacii şi mare

Pe 17 ianuarie, ambasadorul României la Varşovia s-a întîlnit cu reprezentantul Asociaţiei „Drum bun“ din Polonia (a iubitorilor de vechi Dacii) şi cu cea a iubitorilor de Polski Fiat. Ambasadorul a discutat despre organizarea unei caravane auto cu circa 20 de maşini retro care să refacă itinerariul parcurs de turiştii polonezi spre litoralul Mării Negre, în anii ’70 - ’80, sub genericul „Go Romania“. Atunci, mulţi polonezi s-au îndrăgostit de ţara noastră, şi-au cumpărat Dacii şi au reţinut urările de „Drum bun!“, de la ieşirea din localităţi. Drum bun Polonia are circa 50 de membri, care sînt în legătură şi cu iubitori de Dacii vechi din ţară.

Şofer contra călătoare

Se pare că e o regulă nouă în autobuzele din Piteşti: nu ai voie să mănînci. O călătoare şi-a luat ieri un pateu de pe stradă şi a urcat cu el în autobuz. Şoferul a văzut-o şi a atenţionat-o la microfonul maşinii, de s-au speriat toţi, că „nu e voie“. Călătoarea s-a uitat atent la el şi l-a întrebat, dar el de ce vorbeşte la telefon cînd conduce. Şoferul a răspuns că nu vorbeşte, doar îl ţine în mînă la ureche, şi că „o credea mai deşteaptă“. La scenă au asistat şi doi jandarmi, care s-au distrat pe seama meciului. 

   VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 33

 
Franţa şi Spania, topul destinaţiilor Dacia Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 20 ianuarie 2017

Franţa şi Spania, topul destinaţiilor Dacia

 

 Pentru Dacia, anul 2016 a fost unul reuşit, în care a înregistrat un record al exporturilor: 545.219 unităţi, cu 6% mai mult ca în 2015. A fost un an în care oferta a fost şi îmbunătăţită cu noua gamă Sandero, Sandero Stepway, Logan şi Logan MCV. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 40

Continuare
 
600 de elevi simulează Bacalaureatul Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 20 ianuarie 2017

600 de elevi simulează Bacalaureatul

 

 Aproximativ 600 de elevi vor susţine simularea Bacalaureatului, în luna martie, la Mioveni. Astfel, Ministerul Educaţiei a aprobat ordinul care stabileşte calendarul simulării evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a şi al simulării probelor scrise ale examenului de Bacalaureat naţional.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 36

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 20 ianuarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Noutăţi referitoare la transportul public

Societatea de transport public din Piteşti anunţă că a fost redusă vîrsta beneficiarilor de gratuitate la transportul local cu autobuzul pe o linie. Astfel, din ianuarie a intrat în vigoare o hotărîre a Consiliului Local Piteşti potrivit căreia a scăzut de la 70 la 65 de ani vîrsta persoanelor care pot beneficia de abonament lunar gratuit pe o singură linie de transport cu autobuzele Publitrans. Totodată, abonamentele se pot obţine de la sediul Publitrans sau de la tonetele de bilete ale societăţii.   

A.Dumitru    

Contribuţia de asigurări de sănătate nu va mai fi plafonată

Un act normativ care va intra în vigoare de la 1 februarie stabileşte că contribuţia de asigurări sociale de sănătate (CASS) a persoanelor care obţin venituri exclusiv din alte surse nu va mai fi plafonată la cinci salarii medii pe economie. În schimb, dacă aceste persoane vor realiza, concomitent, venituri şi din salarii, pensii, activităţi independente, activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură ori indemnizaţii de şomaj, printre altele, nu vor datora CASS pentru veniturile realizate din alte surse, arată cei de la Avocatnet.ro.

A.Dumitru 

Tarife noi de astăzi

Tarifele rovinietei sînt modificate de astăzi pentru anumite categorii de vehicule pentru transportul mărfii, arată cei de la Avocatnet.ro. Totuşi, prevederile sînt confuze atunci cînd vine vorba de vehiculele pentru transportul persoanelor, urmînd să existe două seturi de tarife, problemă ce ar urma să fie rezolvată totuşi prin ordonanţă de urgenţă, deşi nu se ştie cînd. Noutăţile sînt prevăzute de Legea nr. 221/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 15/2002, ce a apărut în Monitorul Oficial din 21 noiembrie 2016. Documentul stabileşte unele modificări ale tarifelor pentru rovinietă, ce se vor aplica după trecerea a 60 de zile de la publicarea acestuia în Monitor, adică de astăzi. Concret, vor exista scăderi ale tarifului rovinietei în cazul vehiculelor de transport de marfă cu 3,5 tone sub masa totală maximă autorizată (MTMA) mai mică sau egală cu 7,5 tone, reiese din lege.

A.Dumitru 

Concurs la Primăria Piteşti

Primăria Municipiului Piteşti organizează, în data de 15 februarie 2017, ora 10, proba scrisă a concursului de recrutare, pentru ocuparea, pe perioadă nedeterminată, a mai multor funcţii publice vacante. Mai precis, este vorba de un post de inspector clasa I gradul profesional debutant din cadrul Compartimentului Certificate de Atestare Fiscală; un alt post de inspector clasa I gradul profesional principal din cadrul Serviciului Urmărire Încasare Impozite şi Taxe Locale; un alt post de inspector clasa I gradul profesional debutant din cadrul Serviciului Achiziţii Administrativ. Interviul este programat pe 21 februarie 2017, ora 10.  Termenul-limită pentru depunerea dosarelor de înscriere la concurs este data de 6 februarie 2017. 

A.Dumitru

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 32

Continuare
 
Caravana de informare pentru fonduri europene Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 20 ianuarie 2017

Caravana de informare pentru fonduri europene

 

 La sfîrşitul lunii ianuarie ajunge în Argeş caravana de informare pentru promovarea oportunităţilor de finanţare din cadrul POR 2014 - 2020. Acest anunţ a fost făcut de cei de la ADR Sud - Muntenia.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 50

Continuare
 
Sînt şi bugetari care muncesc! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 20 ianuarie 2017

În zi liberă,

Sînt şi bugetari care muncesc!

 

Luni, pe 23 ianuarie, se va lu­cra la Paşapoarte, după un program special, iar candidaţii care trebuiau să dea proba practică în vederea obţinerii permisului auto nu vor fi reprogramaţi. Aceştia vor susţine proba ca în orice zi normală. Acest anunţ a fost făcut ieri de  Prefectura Argeş.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 43

Continuare
 
Program prelungit la Înmatriculări! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 20 ianuarie 2017

Măsuri luate pentru a evita aglomeraţia:

Program prelungit la Înmatriculări!

 

 Prefectura Argeş anunţă că, de la 1 februarie, pentru a evita aglomeraţia de la ghişeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor s-au luat unele măsuri organizatorice. Mai precis, aici,  se va mai deschide un ghişeu pentru înmatriculări definitive, iar programul va fi prelungit cu o oră.    

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 70

Continuare
 
Calculatoare performante la Primăria Piteşti! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 20 ianuarie 2017

Municipalitatea s-a dotat cu echipamente IT de ultimă generaţie

Calculatoare performante la Primăria Piteşti!

 

 Noul an a început la Piteşti cu 75 de calculatoare noi, am putea spune, printre cele mai performante. Ar trebui să zboare, la cît au costat şi la configuraţia pe care o au! De altfel, investiţia făcută ar trebui să răspundă necesităţilor IT şi peste cinci ani.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 49

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 19 ianuarie 2017

Se vorbeşte, se citeşte...

Pretendenţi pentru Oltchim

Se apropie 23 ianuarie, data pînă cînd se depun oferte neangajante pentru Oltchim. Firme din România, Israel şi Kuweit s-au înscris deja. Conform strategiei făcute de firmele AT Kearney şi White Case (pe 1,3 milioane euro), combinatul e împărţit în 9 module: fabrica de sodă, de exo-alcooli, polioli, anhidridă ftalică, procesare PVC, petrochimie/PVC, divizia Bradu, servicii din perimetru, 1.000 de vagoane. Deocamdată, doar primele trei module sînt viabile, asigurînd 94% din vînzări. Fostul ministru Constantin Niţă sugera deci noului guvern să vîndă totul ca un întreg, sau să listeze combinatul la Bursă. Partea a doua nu merge, fiindcă presupune transparenţă... Oltchim e în insolvenţă din 2013.

Pregătirea anti-şterpelit

Cei care fac simulări în caz de cutremur ar trebui să găsească o soluţie şi pentru cazul în care străinătatea va trimite ajutoare ţării noastre. La Revoluţie, a fost o mare problemă, cînd mulţi au venit cu ochii după pus mîna. Se fura din ajutoare întruna şi de aceea au fost date în seama unui fost dizident, pe care nu îl bănuia nimeni. El a pus ajutoarele în paza armatei, ca să oprească furturile. Dar apoi a observat că şi soldaţii furau de stingeau. Nu era practic nici o soluţie. Poate, dacă se pregătesc lu­crurile din timp, s-ar găsi una.  

  VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 127

 
A început şcoala, au revenit şi îmbolnăvirile! Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 19 ianuarie 2017

Virozele şi pneumoniile s-au înmulţit

A început şcoala, au revenit şi îmbolnăvirile!

 

 Virozele şi pneumoniile fac ravagii printre argeşeni! Odată cu revenirea elevilor la şcoli, după vacanţa de iarnă, a crescut şi numărul îmbolnăvirilor raportate de medicii de familie şi cei din spitale la Direcţia de Sănătate Publică Argeş.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 221

Continuare
 
Weekend prelungit pentru bugetari! Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 19 ianuarie 2017

Guvernul a stabilit: 23 ianuarie, zi liberă

Weekend prelungit pentru bugetari!

 

 Ieri, Guvernul a stabilit, printr-o hotărîre, ca ziua de luni, 23 ianuarie 2017, să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul public, făcînd legătura între zilele nelucrătoare de weekend, 21 - 22 ianuarie, şi ziua liberă de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române. Astfel, bugetarii vor avea un weekend prelungit.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 307

Continuare
 
A murit maestrul Ion Besoiu Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 19 ianuarie 2017

Scena românească, în doliu

A murit maestrul Ion Besoiu

 

 După ce în toamna anului trecut părăsea scena Sebastian Papaiani, ieri, am mai pierdut un alt mare actor care l-a avut ca partener de filme pe artistul piteştean. Este vorba de maestrul Ion Besoiu  care a murit, ieri dimineaţă, la  Institutul CC Iliescu din Capitală.  Actorul urma să împlinească 86 de ani, la 11 martie.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 150

Continuare
 
Raţele şi pescăruşii, cele mai numeroase specii Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 19 ianuarie 2017

Raţele şi pescăruşii, cele mai numeroase specii

# Efective mai mici de păsări, pe Argeş

 Sucursala Argeş a Societăţii Ornitologice Române, prin preşedintele dr Radu Gava şi muzeograful Adrian Mestecăneanu, membru în Consiliul Director, a făcut, pe 15 ianuarie, recensămîntul anual al populaţiei de păsări sălbatice de pe rîul Argeş. Au fost estimate aşadar efectivele de pe toate lacurile dintre Vîlcele şi Goleşti.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 170

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 19 ianuarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Se dau banii pe motorina din trimestrul III 2016

Liderul fermierilor din LAPAR, Laurenţiu Baciu, a anunţat ieri că fermierii vor primi  banii pentru subvenţia la motorina agricolă pe trimestul III din 2016. Este vorba de ajutorul de stat acordat sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură în trimestrul al III-lea 2016. Valoarea unitară a subvenţiei, determinată potrivit prevederilor art. 218 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, este de 1,7975 lei/litru. De asemenea, pînă la data de 31 ianuarie, inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 1 octombrie - 31 decembrie 2016 (trim. IV al anului 2016). 

   I.Ivănoiu

Un alt preţ pentru Vila Florica

Ieri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş a anunţat că s-a prelungit actul de dare în folosinţă gratuită către CJ a clădirii Vilei Florica pentru încă un an. Totodată, aceasta a explicat că noul preţ cerut de proprietari pentru vînzarea proprietăţii este de 1.700.000 euro. La Vila Florica din Ştefăneşti funcţionează Centrul de Cultură Brătianu, care se află în administrarea Consiliului Judeţean. Simona Brătulescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, a explicat că proprietarii Vilei Florica din Ştefăneşti au redus preţul de vînzare la 1.700.000 de euro, deşi preţul iniţial vehiculat era de 3.000.000 de euro. Simona Brătulescu speră ca noul Guvern să sprijine financiar CJ Argeş pentru cumpărarea Vilei Florica. „Cel puţin un an avem răgaz să rezolvăm situaţia juridică a Vilei Florica. Este destul de complicat pentru Consiliul Judeţean să poată să cumpărăm acest imobil“, a explicat Simona Brătulescu.

    A.Dumitru

 Preţurile, mai mici

Preţurile de consum, măsurate prin indicele preţurilor de consum (IPC), au fost mai mici cu 0,5% în luna decembrie 2016 comparativ cu luna decembrie 2015. Determinată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC), rata anuală a preţurilor de consum a fost de -0,1%. În luna decembrie 2016, ponderea măr­furilor şi serviciilor care au înregistrat o scădere a preţurilor, comparativ cu decembrie 2015, e de 36,3%, cele care au avut creşteri cuprinse între 0 şi 2,5% deţin o pondere de 55,0%. Mărfurile şi serviciile ale căror preţuri au crescut cu mai mult de 2,5% deţin o pondere de 8,7%.  Rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (ianuarie 2016 - decembrie 2016) faţă de precedentele 12 luni (ianuarie 2015 - decembrie 2015), calculată pe baza IPC, e de -1,5%. Determinată pe baza IAPC, rata medie e de -1,1%.

A.Dumitru 

Mai mulţi bani

În noiembrie 2016, cîştigul salarial mediu nominal brut a fost de 3.005 lei, cu 3,0% mai mare ca în luna octombrie 2016, anunţă cei de la Direcţia Judeţeană de Statistică. Cîştigul salarial mediu nominal net a fost de 2.172 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 64 lei (+3,0%). Valorile cele mai mari ale cîştigului salarial me­diu nominal net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice) (5675 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1.291 lei).  Comparativ cu luna noiembrie a anului precedent, cîştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 13,2%. In­dicele cîştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 114,0%.  În luna noiembrie 2016, în majoritatea activităţilor din sectorul economic, nivelul cîştigului salarial mediu net a fost mai mare faţă de octombrie 2016.  De asemenea, creşterile cîştigului salarial mediu net au fost cauzate de disponibilizările de personal cu cîştiguri salariale mici din unele activităţi economice. În sectorul bugetar s-au înregistrat uşoare creşteri ale cîştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă, astfel: învăţămînt (+1,9%), administraţie publică (+1,4%), sănătate şi asistenţă socială (+0,1%).

A.Dumitru 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 186

Continuare
 
Autorizaţie la schimbarea destinaţiei unei clădiri Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 19 ianuarie 2017

Autorizaţie la schimbarea destinaţiei unei clădiri

 

Argeşenii care vor să schimbe destinaţia unei clădiri au nevoie de următoarele documente: cerere-tip, dovada dreptului de proprietate al titularului asupra terenului şi/sau construcţiilor; raportul de expertiză tehnică pentru cerinţa esenţială  de securitate la incendiu şi referatul verificatorului de proiect privind schimba­rea destinaţiei/modernizării sau avizul proiectantului iniţial al construcţiei şi referatul verificatorului de proiect scenariul de securitate la incendiu; planul de situaţie cuprinzînd amplasamentul construcţiilor şi amenajărilor proiectate; documentaţia cuprinzînd relevee la situaţia existentă şi planuri cu situaţia propusă pentru fiecare nivel, faţadă şi secţiune ale construcţiei realizate, scheme ale instalaţiilor utilitare, cum sînt cele de gaze combustibile, electrice, de încălzire, apă, ventilare, climatizare etc, precum şi ale instalatiilor de protecţie. Autorizaţiile de securitate la incendiu se emit după efectuarea recepţiei la terminarea lucrărilor, la darea în exploatare a construcţiilor sau amenajărilor noi, pe baza următoarelor documente: cerere-tip; autorizaţia de construire, avizul de securitate la incendiu, scenariu de securitate la incendiu, referatul verificatorului de proiect; procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, toate în două exemplare. 

   Antonela Roşu
 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 189

 
Utilaje noi la Regia Judeţeană de Drumuri Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 19 ianuarie 2017

Utilaje noi la Regia Judeţeană de Drumuri

 

 Noul director al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri (RAJD) Ar­geş, Alina Nicolau, a anunţat că, în acest an, instituţia va fi dotată cu echipamente noi. Asta, deşi, pentru 2017, Regia se va axa în principal pe lucrări de întreţinere a dru­­­murilor şi podurilor judeţene.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 194

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 4698
IEC
clinica dentara, implant dentar

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Acuzat de violarea vieţii private
Bun si pe ea nu o acuza nimeni de prostitutie?Daca ala nu era potent financiar se uitat ea la el?Hai sa fim seriosi Deci...
20/01/17 01:34 Mai mult...

Costin Stoica, al doilea transfer!
Vai de cap de om! Ce transfer e ma asta? Cum vreti voi ma sa readuceti pe FC Arges? Nu va e pic asa ca radeti de cei ...
19/01/17 23:54 Mai mult...

Legea graţierii ajută deţinuţii
la inchisoare nu la guvernare!
19/01/17 20:20 Mai mult...

SCM Piteşti a început asaltul pentru Liga a II-a!
Ssttt! Ciocu mic pretenasi! Stati acasa si visati la un fc arges fictiv! Noi ne vedem de treaba si promovam.
19/01/17 09:26 Mai mult...

Legea graţierii ajută deţinuţii
Dragnea m-a impresionat in mod pozitiv in momentul in care a renuntat la a deveni premier pentru ca legea nu ii permite....
19/01/17 08:56 Mai mult...

Pe aceeasi tema

Vineri, 20 Ianuarie

 Prima Pagina Curierul Zilei
 Prima Pagina Curierul Zilei


 

Flag Counter