Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic

 
S-a schimbat comanda la Jandarmi Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 23 mai 2017

Pentru a doua oară în două luni,

S-a schimbat comanda la Jandarmi

 

Avem un şef nou la Inspectoratul Judeţean de Jan­darmi Argeş. Este a doua împuternicire, în ulti­me­le două luni de cînd generalul Marian Stoica s-a pen­sionat începînd cu data de 15 martie. De ieri, con­ducerea este asigurată prin interimat de co­lonel dr Gheorghe Lupescu, şef de stat major al Bata­lio­nului 7 Jandarmi Protecţie Instituţională din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Munici­piului Bucureşti.   


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 472

Continuare
 
Sesiune ştiinţifică, la Mioveni Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 23 mai 2017

 

Sesiune ştiinţifică, la Mioveni


Vineri, 26 mai, în Mioveni, va fi organizată o sesiune ştiinţifică a Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România. Deschiderea oficială va avea loc de la ora 10, în sala de festivităţi a Centrului Cultural Educativ.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 120

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 23 mai 2017

Alte ştiri pe scurt

 

 În weekend se răceşte vremea

Meteorologii au realizat prognoza vremii pînă pe 4 iunie. Potrivit acesteia, pînă pe 25 mai, regimul termic nu va avea variaţii semnificative, mediile temperaturilor maxime, urmînd să fie de 22...24 de grade Celsius. Vremea se va răci în perioada 26 - 28 mai, astfel încît media temperaturilor maxime să fie de 20...21 de grade. Începînd din data de 29 mai, vremea va intra într-un proces de încălzire, plecînd de la valori maxime medii de 22...24 de grade spre 28...29 de grade spre sfîrşitul săptămînii viitoare. Mediile minimelor vor creşte uşor şi treptat, de la 10...11 grade, în prima săptămînă, pînă spre 12...14 posibil chiar 16 grade la sfîrşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată la începutul intervalului de prognoză şi din nou în perioada 25 - 28 mai.  

 I.Ivănoiu 

Mercedes facut scrum

Ieri, la kilometrul 115, pe sensul de mers către Piteşti, un autoturism aflat în mers a luat foc. Din fericire, şoferul, cînd a văzut ieşind fum de la motor, a coborît din autoturism, salvîndu-se. Au fost chemaţi pompierii, însă, la sosirea echipajului, maşina ardea ca o torţă. În ciuda intervenţiei, nu au mai putut salva nimic. Autoturismul, un Mercedes C Classe din anul 2005, a rămas o ruină. Şoferul a povestit că incendiul a izbucnit cînd a pornit aerul condiţionat. Reprezentanţii ISU Argeş au stabilit că focul a fost cauzat de un scurtcircuit.

M.Sandu Foto: C.Tudor

Avocată din Argeş, vrea în CSM

Avocata Elena Iulia Ştefănescu, din Baroul Argeş, candidează  pentru funcţia de membru al CSM din partea societăţii civile. Potrivit procedurii din CSM, trebuie să facă parte doi reprezentanţi ai societăţii civile. Avocata din Argeş s-a autopropus pentru CSM, fiind susţinută de Universitatea din Piteşti. Elena Iulia Ştefănescu a mai candidat şi în 2015, însă nu a fost aleasă, motiv pentru care a făcut contestaţie, fără succes. Procedura de alegere a doi reprezentanţi ai societăţii civile în CSM a fost reluată de Senat pe 13 martie, după ce senatorii nu i-au ales, în şedinţa plenului din 7 martie, pe cei doi reprezentanţi pentru că niciunul din cei nouă candidaţi, dintre care făcea parte şi Elena Ştefănescu, nu a întrunit votul majorităţii.   

M.Sandu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 177

 
Cine fură apă la Mioveni plăteşte! Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 23 mai 2017

 

Cine fură apă la Mioveni plăteşte!


Pentru că apar din ce în ce mai des diferite cazuri de sustrageri de apă din reţeaua publică, SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni atrage atenţia că, de curînd, a fost modificată Legea serviciilor comunitare pentru utilităţi publice (nr. 51/2006, publicat în MO nr. 942 din 23.11.2016), astfel că noile stipulări trebuie aduse la cunoştinţa publicului. Astfel, furtul de apă din sistemul public de alimentare cu apă constituie infracţiune în domeniul serviciilor de utilităţi publice şi se pedepseşte potrivit prevederilor Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 341

Continuare
 
A început înscrierea la liceele vocaţionale Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 23 mai 2017

De ieri, în vederea admiterii,

A început înscrierea la liceele vocaţionale

 

Admiterea la liceu pentru anul şcolar 2017 - 2018 a început pentru elevii care optează pentru unităţi de învăţă­­mînt unde sînt necesare probe de aptitudini sau cei  care optează pentru predarea într-o limbă modernă sau limbă maternă. În cazul celorlalţi, admiterea va începe în vară. Anul acesta se schimbă calculul pentru media de admitere la liceu. Astfel, ponderea mediilor din clasele V - VIII la admiterea la liceu va scădea la 20%, faţă de 25%, cît a fost pînă acum.    


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 263

Continuare
 
Mămica şi fiica, date în plasament Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 23 mai 2017

Caz inedit!

Mămica şi fiica, date în plasament

 

Pe 9 mai 2017, Crinu Marian Bloj, de 23 de ani, a fost condamnat de Judecătoria Cîmpulung pentru act sexual cu un minor, după ce a făcut un copil cu o fată de 12 ani. Tînărul a primit o pedeapsă de un an şi patru luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei şi i-au fost interzise mai multe drepturi, plus că trebuie să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Schitu Goleşti.   

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 404

Continuare
 
8 motive să vizitezi Piteştiul Imprimare E-mail
(4 voturi)
luni, 22 mai 2017

 

8 motive să vizitezi Piteştiul


De curînd, CNN publica un articol cu 9 motive pentru a vizita Capitala României - care, de alt­fel, a confirmat ceea ce orice turist poate spu­ne: avem o ţară frumoa­să, care merită voiajul de plăcere. Însă şi Piteştiul, care chiar dacă nu are bulevarde întregi - monumente ale micului Paris, ca Bucureştiul, are totuşi atuurile lui. Am făcut mai jos un scurt inven­tar al acestora.

Comentarii (4) | Vizualizari: 651

Continuare
 
Bilete de tratament la Căciulata şi Neptun! Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 22 mai 2017

Au sosit la Casa de Pensii

Bilete de tratament la Căciulata şi Neptun!

 

Casei Judeţene de Pensii Argeş i-au fost alocate 188 de bilete pentru seria 6 şi în alte staţiuni în afară de cele aflate în proprietatea CNPP, pentru care s-a finalizat  procedura de achiziţie publică.  


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 471

Continuare
 
Elevii au vizitat parcul de la Florica Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 22 mai 2017

 

Elevii au vizitat parcul de la Florica


Zilele trecute, elevi ai Şcolii Gimnaziale Vintilă Brătianu, din Ştefăneşti, au descoperit speciile de arbori şi de plante din parcul Conacului Brătianu de la Florica, alături de specialistul Muzeului Judeţean Argeş Dana Stancu.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 232

Continuare
 
Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 22 mai 2017

În luna iunie,

Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a

 

Absolvenţii clasei a VIII-a vor susţine în luna iunie Evaluarea Naţională. Conform calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei pentru acest an şcolar, înscrierea elevilor la examen se va face în perioada 7-9 iunie a.c.     


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 353

Continuare
 
Se vorbește, se citește... Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 22 mai 2017

Se vorbește, se citește...

 

 Vagoane puţine

Problema lipsei forţei de mun­că în România s-ar rezolva uşor cu un bun transport periurban. Pe trenurile spre Bucureşti, cu pre­ţurile reduse se circulă în picioare - şi nici aşa nu sînt locuri. Muncitorii (care pot fi deosebiţi după bere) îi acuză pe studenţi (care au apă şi suc) că e aglomeraţie din cauza lor. Controlorul încearcă să explice de ce nu are CFR bani de mai multe vagoane: „Aşa e în dezmocraţie, dezmăţ“. Bine că nu bagă şi căldură.

Nostradamus pe anul în curs

Cel mai interesant la profeţiile lui Nostradamus - care au început să circule, despre Trump - e să vezi care au fost cele de anul trecut. De pildă, în 2016 urma să aibă loc celebrul cutremur din SUA, care ar fi ras California, iar oamenii urmau să înveţe să vorbească cu animalele şi să inventeze o limbă mondială. De a­­semenea, urma să fi izbucnit al treilea război mondial, cu Rusia şi China aliate pentru a distruge America. De asemenea, să se anuleze taxele fiscale în Occident, în urma revoltelor. Acum, se spune despre 2017 că Rusia şi America se vor alia şi vor porni împreună un război cu lumea musulmană. Oare care vor fi cele de la anul? 

VIP

 

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 244

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
luni, 22 mai 2017

Alte ştiri pe scurt

 

 Minivacanţă de 5 zile

Guvernul a aprobat în ultima şedinţă de guvern ca şi ziua de 2 iunie să fie liberă. Potrivit hotărîrii aprobate de Executiv, ziua de 2 iunie va fi liberă pentru a lega ziua de 1 iunie, Ziua Copilului, care este liberă începînd din acest an, şi 5 iunie, a doua zi de Rusalii, care este de asemenea declarată liberă prin lege. Românii beneficiază de 14 zile libere în 2017, cu două mai mult decât în 2016, după ce au fost stabilite în plus zile nelucrătoare legale 24 ianuarie, Ziua Principatelor Române şi 1 iunie, Ziua Copilului.  

M.Sandu

200 de concurenţi la Premiile Lipatti

Între 24-26 mai, Muzeul Judeţean, care are în coordonare Casa Memorială „Dinu Lipatti“ - Leordeni, organizează festivalul-concurs „Premiile Muzicale Dinu Lipatti“, ajuns la a 5-a ediţie şi prima internaţională (prin participarea unor concurenţi din Moldova şi Serbia). În total, la cele trei secţiuni, canto, pian şi vioară, participă circa 200 de copii cu vîrste între 10 şi 18 ani - în principal elevi ai şcolilor de artă. Pe 24 şi 25 se va face preselecţia (inclusiv în săli de la Teatru şi Şcoala Populară de Artă), cu un juriu format din profesori de la Universitate şi Conservator, iar pe 26 mai are loc acordarea celor 15 distincţii (premiile 1, 2, 3, menţiune şi premiul de excelenţă, la fiecare secţiune), cîştigătorii susţinînd un recital, în faţa publicului, şi, desigur, a părinţilor. Spectacolul va avea loc la ora 10, la Casa Lipatti din Leordeni (semnalizată cu un indicator aproape de graniţa cu judeţul Dîmboviţa - către un drum asfaltat, la stînga, din şoseaua spre Bucureşti. Distanţa faţă de Piteşti se parcurge în circa 40 minute.  

Piteştiul vechi, rememorat pe Centru

Miercuri, de la ora 11, se va inaugura expoziţia „Piteştiul de odini­oară“, constînd din 36 de panouri cu imagini din Piteştiului vechi, amplasate pe Centru, în diverse locuri. Ele se află deja montate aproape de locul ilustrat sau de cel în care a fost poziţionat obiectivul aparatului de fotografiat - vor rămîne acolo pînă în septembrie. Pozele sînt reproduceri după cărţi poştale ilustrate din colecţia Muzeului Judeţean -  din prima jumătate a secolului XX, iar prin scanarea cu un telefon conectat la internet a codurilor din colţul imaginii se poate ajunge pe pagina Muzeului pentru explicaţii suplimentare. Printre imaginile selectate se numără biserica catolică, biserica Sf. Nicolae, bufetul din Grădina Publică, halele de carne şi peşte, Hotelul Splendid, Piaţa Episcopiei sau Palatul Aquila - parte dintre ele, publicate deja de Muzeu în albumul Piteştiul de altădată (2011).   

Călin Popescu  Foto: Ion Tudor

Pompierii au organizat concursuri cu elevii

Vineri şi sîmbătă, la Piteşti a avut loc, sub coordonarea ISU Argeş, concursurile cu elevi: „Cu viaţa mea apar viaţa“ şi „Prietenii Pompierilor“. Participanţii au avut de trecut de mai multe probe, în timpul cărora le-au fost testate viteza de reacţie şi rezistenţa în timpul intervenţiilor. Au participat elevi de la şcoli gimnaziale şi licee din Argeş. În urma competiţiei, clasamentul general a fost pentru elevii de şcoala gimnazială: locul I: Şcoală Gimnazială Ion Minulescu Piteşti; Locul II: Şcoală Gimnazială Poienarii de Muscel; Locul III: Şcoală Gimnazială Aninoasa. Pentru liceeni, clasamentul a arătat astfel: locul I: Liceul Tehnologic Astra Piteşti; locul II: Liceul Tehnologic Vedea. La finalul competiţiei, copiii au primit diplome şi premii în bani, oferite de Consiliul Judeţean Argeş.   

M.Sandu


 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 252

 
Trei şcoli construite în Nepal Imprimare E-mail
(1 vot)
luni, 22 mai 2017

Cu fondurile strînse prin campania organizată de argeşeanul Alex Găvan,

Trei şcoli construite în Nepal

 

Alpinistul Alex Găvan, originar din Argeş, a lansat pe 19 mai 2015, de ziua sa, Campania „Bucurie pentru Nepal“/“Joy for Nepal“ pentru strîngerea de fonduri în vederea construirii unor şcoli în Nepal. În urma tragediei provocate de cutremurul din 25 aprilie 2015 în Nepal, aproape 9.000 de oameni şi-au pierdut viaţa atunci şi peste 22.000 au fost răniţi.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 228

Continuare
 
Sărbătoarea studenţilor străini de la UPIT Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 20 mai 2017

Ieri, la Davila,

Sărbătoarea studenţilor străini de la UPIT

 

Universitatea de Stat din Piteşti a sărbătorit ieri, la Teatrul Al. Davi­la, Ziua Studenţilor Internaţionali. Oaspeţii, studenţi, profesori, diplomaţi şi autorităţi, au fost întîmpinaţi cu pîine şi sare de studenţii străini îmbrăcaţi în costume tradiţionale din ţara lor natală.    

 


Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 253

Continuare
 
Omagiu la statuia lui Mircea cel Bătrîn Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 20 mai 2017

629 de ani de atestare documentară a Piteştiului

Omagiu la statuia lui Mircea cel Bătrîn

 

Ieri, Piteştiul a marcat aniversarea a 629 de ani de la prima lui atestare documentară, într-un act oficial emis pe 20 mai 1388 de domnitorul Mircea cel Bătrîn. Cu această ocazie, Primăria a organizat o evocare istorică, ce are loc anual la statuia domnitorului, de lîngă Teatrul Alexandru Davila.     

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 270

Continuare
 
Noaptea la muzeu cu Petry Imprimare E-mail
(1 vot)
sâmbătă, 20 mai 2017

 

Noaptea la muzeu cu Petry

În seara aceasta, la Noaptea Muzeelor, în Cîmpulung puteţi vizita  cele patru secţii ale Muzeului Municipal. La Secţia de istorie, conducerea muzeului aduce o premieră expoziţională în domeniul artelor plastice, prin organizarea unei expoziţii tematice de caricatură, purtînd semnătura maestrului Bogdan Petry.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 261

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 31 din 5538
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Ioana Dicu a lansat „În căutarea iertării“
Felicitari pentru talent si curaj!Sunt curioasa sa citesc cartea pe care ca persoana care am lucrat cu tinerii (si imi p...
23/05/17 17:50 Mai mult...

A schimbat directorul Institutului din Ştefăneşti
Ura, s-au rezolvat problemele de la Stefanesti ! A ajuns si Valeca un politruc de duzina ca multi altii ! Vai de cercet...
23/05/17 12:11 Mai mult...

La paşapoarte: birocratul, şef, cetăţeanul, slugă!
Ce nu se stie (si n-a stiut nici autorul articolului) este ca "doamna de la biroul 2" a afirmat ca - citez : a venit Neg...
23/05/17 11:45 Mai mult...

La paşapoarte: birocratul, şef, cetăţeanul, slugă!
Si eu am o intamplare asemanatoare, care merita povestita, pe scurt: - in 2007 mi-a nascut sotia si m-am dus cu actele ...
23/05/17 11:35 Mai mult...

Primarul vrea SCM în Liga I
Radu 2 ,Vasile Popa,PRISECEANU .
23/05/17 10:45 Mai mult...

căutare personalizată

Horoscop zilnic

booked.net

Mai

Google Analytics

RON 
marţi, 23 mai 2017
EUR 4.5583
USD 4.0489

Sfinții zilei

Zi Record Vizitatori

Joi, 4.05.2017 4.612 vizitatori unici
 
 

 


 


 


Ghid TV

Mersul trenurilor

Flag Counter