Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
 
Credite Prima Casă prin 16 bănci Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 25 martie 2017

Credite Prima Casă prin 16 bănci

 

 Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a alocat banii pentru programul „Prima Casă“ 2017 către 16 bănci înscrise în program. Toate au sucursale şi la Piteşti. Condiţiile nu sînt mult schimbate, iar specialiştii estimează că banii se vor termina în circa o lună, cel mult trei luni. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 411

Continuare
 
Măsuri pentru fluidizarea traficului în Piteşti Imprimare E-mail
(0 voturi)
sâmbătă, 25 martie 2017

S-a întrunit Comisia de organizare a circulaţiei

Măsuri pentru fluidizarea traficului în Piteşti

 

 Comisia de organizare a circulaţiei în Piteşti a luat, joi, în cadrul unei întîlniri avute la Primăria Piteşti, mai multe măsuri pentru fluidizarea traficului şi siguranţa pietonilor.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 1053

Continuare
 
Poliţiştii, întrebaţi dacă au luat „şpagă“ Imprimare E-mail
(2 voturi)
vineri, 24 martie 2017

De Ziua Porţilor Deschise,

Poliţiştii, întrebaţi dacă au luat „şpagă“

 

 Peste 100 de elevi de la instituţiile de învăţămînt din Cîmpulung au fost, ieri, între orele 10.00 şi 12.00, oaspeţii Poliţiei Municipale, cu ocazia derulării manifestării Ziua Porţilor deschise, care a fost inclusă în acest an în calendarul acţiunilor derulate de IPJ Argeş de Ziua Poliţiei Române.

Comentarii (1) | Vizualizari: 356

Continuare
 
Sute de argeşeni, diagnosticaţi cu tuberculoză! Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 24 martie 2017

Astăzi este ziua mondială de luptă împotriva acestei boli

Sute de argeşeni, diagnosticaţi cu tuberculoză!

 

 Astăzi este Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei, sărbătorită anual pentru a face cunoscute oamenilor informaţii esenţiale despre tuberculoză, cauze, prevenţie şi tratament pentru această boală, în vederea eradicării de pe glob. Tu­berculoza, boală care se transmite prin aer, este încă o problemă de sănătate publică, fiind răspîndită pe tot globul şi rămînînd una din primele 10 cauze de deces pe plan mondial.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 484

Continuare
 
Testosteronul nativ scade riscul de infarct Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 24 martie 2017

Adrian Tase a venit cu noutăţi de la congresul din America

Testosteronul nativ scade riscul de infarct

 

 Conf. univ. dr Adrian Tase a participat de curînd la Congresul Colegiului de Cardiologie American (American College of Cardiology), care a avut loc la Washington D.C. La acest congres de prestigiu au fost înregistraţi peste 22.000 participanţi, din 130 de ţări.

Comentarii (1) | Vizualizari: 462

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
vineri, 24 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Trecerile de pietoni vor fi înălţate

Ieri, a avut loc şedinţa Comisiei de Circulaţie a municipiului Piteşti. În cadrul acesteia, membrii comisiei au decis ca trecerile de pietoni să fie înălţate cu aproximativ 9 sau 10 cm faţă de nivelul şoselei, pe toată lungimea lor, devenind adevărate limitatoare de viteză. Această decizie se vrea a fi pusă în practică în perioada imediat următoare, iar prin acest lucru se încearcă forţarea şoferilor să încetinească la trecerile de pietoni, pentru a fi evitate accidentele, tot mai numeroase în ultimii ani. Trecerile de pietoni vor fi vopsite în alb sau galben.   

A.Roşu  

„La mulţi ani Poliţiei!“

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a transmis ieri un me­saj cu prilejul Zilei Poliţiei Române, mesaj în care le urează sănătate şi realizări profesionale tuturor poliţiştilor. „Cu ocazia Zilei Poliţiei Române, pe care o sărbătorim pe 25 martie, doresc să transmit în numele meu şi al locuitorilor oraşului Mioveni multă sănătate şi realizări profesionale tuturor poliţiştilor şi angajaţilor din sistem. Poliţia Română este una din instituţiile fundamentale ale Statului Român, fă­ră de care societatea noastră nu ar fi una atît de sigură. Le mulţumesc pentru eforturile pe care le fac zilnic în sprijinul cetăţenilor şi al celorlalte instituţii publice şi le doresc să aibă parte numai de realizări. La mulţi ani!“, a spus primarul.   

  S.Mihai

Contracte de finanţare nerambursabilă

Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a aprobat, contractele de finanţare nerambursabilă cu fonduri din Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014 - 2020. Acestea sînt valabile pentru 16 Grupuri de Acţiune Locala pentru Pescuit, fiind în valoare de 37,5 milioane de euro. Se doreşte crearea de locuri de muncă, atragerea tinerilor, promovarea inovării în sectorul pescăresc, dezvoltarea turismului, promovarea tradiţiilor şi patrimoniului cultural, dezvoltarea acvaculturii. Semnarea şi efectuarea plăţilor pentru proiectele selectate va fi asigurată prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Direcţia Generală pentru Pescuit.

A.Roşu 

Mîine, miting al poliţiştilor în Capitală 

Poliţiştii au protestat ieri, dar continuă şi astăzi, în faţa sediului Ministerului Muncii din Capitală, nemulţumiţi de salarii şi indemnizaţii. Ei spun că nu vor mai merge la muncă dacă Guvernul nu va da curs solicitărilor. Este începutul unui protest de amploare, iar mîine este anunţat un miting de amploare la Ministerul de Interne şi un marş către Guvern. Nemulţumirile lor sînt de natură salarială, deoarece, în sistemul public de salarizare, au fost create dinsfuncţii, iar ordinea publică a fost lăsată la subsolul piramidei, după cum spune Dumitru Coarnă, reprezentantul sindicatului angajaţilor din Poliţie.

A.Roşu 

De ce zile libere beneficiem anul acesta

După Paşte, cînd este liber pe 16 şi 17 aprilie, salariaţii vor fi liberi pe 1 mai şi pe 1 iunie. A doua zi de Rusalii este, de asemenea, stabilită ca zi liberă, iar anul acesta e vorba de 5 iunie (lunea, prima zi de Rusalii fiind duminica). Următoarele zile libere de care românii vor beneficia anul acesta sînt 15 august (marţi), cînd se sărbătoreşte Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie (joi) de Sfîntul Andrei, 1 decembrie (vineri) cînd se serbează ziua României şi, bineînţeles, zilele de 25 şi 26 decembrie (luni şi marţi) pentru Crăciun.   

A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 326

Continuare
 
Începe a doua etapă de înscriere în învăţămîntul primar Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 24 martie 2017

Şi la Mioveni,

 Începe a doua etapă de înscriere în învăţămîntul primar

 

 Şi anul acesta, înscrierile celor mici în învăţămîntul primar se organizează tot în două etape, potrivit metodologiei şi calendarului aprobate prin Ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) nr. 3.247/2017. Prima etapă de înscriere pentru anul şcolar 2017 - 2018 s-a încheiat pe 16 martie, iar părinţii au putut completa cererile de înscriere inclusiv online - validarea lor a trebuit făcută însă la sediul unităţii de învăţămînt.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 455

Continuare
 
Argeşenii nu se grăbesc să fie patroni Imprimare E-mail
(1 vot)
vineri, 24 martie 2017

Argeşenii nu se grăbesc să fie patroni

 

 În luna februarie, cînd s-au eliminat taxele de înregistrare a firmelor la Registrul Comerţului, s-a constatat doar o creştere mică (6,8%) a numărului de noi agenţi economici înmatriculaţi în judeţul Argeş, faţă de luna februarie a anului trecut.

Comentarii (1) | Vizualizari: 441

Continuare
 
„Marş pentru Viaţă“ în centrul Piteştiului Imprimare E-mail
(4 voturi)
vineri, 24 martie 2017

Mîine, de Buna Vestire,

„Marş pentru Viaţă“ în centrul Piteştiului

 

 Mîine, 25 martie, de Buna Vestire, la ora 14.30, în centrul Piteştiului se va desfăşura „Marşul pentru Viaţă“. Acest eveniment va avea loc, simultan, în toată ţara. Chiar dacă nu s-a luat încă o decizie, este posibil să fie prezent şi Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic.  

Comentarii (1) | Vizualizari: 574

Continuare
 
„România ucisă din faşă!“ Imprimare E-mail
(7 voturi)
joi, 23 martie 2017

 Interviu cu ÎPS Calinic

„România ucisă din faşă!“

 

# Societatea românească se confruntă în ultimii ani, din ce în ce mai puternic, cu falii profunde între diversele sale categorii: privaţii îi detestă pe bugetari, tinerii îi dispreţuiesc pe vîrstnici, orăşenii sînt la secole distanţă de cei din mediul rural. Politicienii se urăsc cu patimă, şi toate energiile lor se consumă în această luptă - unii contra altora, nicidecum pentru binele ţării. Fiecare grupă de meserii - că e vorba de medici, pro­­fesori, poliţişti, procurori, judecători ş.a - se uită cu suspiciune şi invidie spre toate celelalte.  Uneori pare că singurul lucru care mai uneşte majoritatea acestui popor este or­­to­­­­doxia lui.  

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 758

Continuare
 
Profesional New Consult Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 23 martie 2017

Ne-am mutat!!!

Profesional New Consult

 

 ANUNŢĂ partenerii, colaboratorii, precum şi pe toţi cei interesaţi cã, începînd de luni, 20.03.2017, ne gãsiţi la noi locaţii în Piteşti, dupã cum urmeazã:
# Bdul I.C. Brãtianu, bl. D6 (în spatele com­ple­xului Fortuna), jud. Argeş, în spatele hypermarket Prima - birou înscrieri şi sãli de curs;
# Calea Bucureşti nr. 8, cartier Calea Bucureşti, camera 1, bl. 27, sc. C, parter, ap. 1, jud. Argeş - birouri înscrieri .

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 453

Continuare
 
Se plantează arbori la Colegiul Dimitrie Dima Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 23 martie 2017

Se plantează arbori la Colegiul Dimitrie Dima

 

Luna Pădurii este unul din cele mai importante evenimente silvice şi reprezintă o măsură de sensibilizare a publicului şi a factorilor decizionali cu privire la importanţa pădurilor, a rolului lor esenţial în menţinerea echilibrului ecologic. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 355

Continuare
 
Lecţii deschise şi concursuri de desene pe asfalt Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 23 martie 2017

ABAAV a organizat activităţi de Ziua Apei

Lecţii deschise şi concursuri de desene pe asfalt

 

 Administraţia Bazinală de Apă Argeş - Vedea a organizat, ieri, activităţi prin care a marcat, alături de tînăra generaţie, Ziua Mondială a Apei. Elevi ai clasei a II-a de la Şcoala Nicolae Bălcescu au sărbătorit apa în cadrul unei lecţii deschise împreună cu chimişti ai ABAAV care le-au arătat ce înseamnă activitatea într-un laborator şi cum se pot afla, prin reacţii chimice, informaţii importante despre apă.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 343

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 23 martie 2017

Se vorbeşte, se citeşte...

Avem un buget. Cum procedăm?

Consiliul Judeţean a găsit în ce să investească banii după ce a picat proiectul Molivişu: în salariile şefilor, care s-au... triplat brusc, după cum scrie „Jurnalul“. Pentru că informaţia s-a publicat miercuri, cînd trebuia să aibă loc conferinţa de presă, aceasta a fost anulată din scurt, prin cîteva sms-uri şi e-mail-uri. O grămadă de şefi de acolo au salarii de 70 milioane, 80 milioane şi mai sus. Pe lîngă mărirea de 20% de la Guvern. Are o logică: să nu furi din miere, o dai toată pe gît!

Somnul bun aduce promovarea

Cornel Ionică şi-a explicat, la şedinţa de buget, filosofia sa de manager sportiv: „CSM-ul se califica şi de anul trecut. Dar a vrut Dică să doarmă la hotel la Tîrgovişte şi a făcut 1-1. De aceea, nu le-am mai dat voie anul ăsta să doarmă în deplasare, şi acum au numai victorii“. Cu pernele potrivite, echipa se află deci acum la cîteva meciuri de intrarea în divizia B.   

VIP

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 338

 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
joi, 23 martie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

CCIA Argeş pregăteşte Tîrgul AGRO Piteşti  

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş organizeaza ediţia a II-a a Tîrgului AGRO PITEŞTI 2017. Anul acesta, evenimentul va avea loc în perioada 4 - 7 mai 2017, în parcarea de la Jupiter City - Carrefour, corelat fiind cu celelalte evenimente de profil din zona de sud a ţării. Pentru că evenimentele de calitate se pregătesc din timp, CCIA Argeş vă invită de pe acum să participaţi la tîrg. S-a creat http://agro-pitesti.ro/ special pentru acest eveniment, unde puteţi găsi detalii legate expozanţi şi de ediţia din 2016. Prima ediţie a fost un eveniment foarte bine primit şi s-a bucurat de aprecieri pozitive atît din partea expozanţilor, cît şi a vizitatorilor.   

A.Roşu

Mazilescu şi-a dat demisia

Managerul Centrului Judeţean pentru  Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Argeş, Sorin Mazilescu, şi-a dat demisia din funcţia de conducere. Acesta mai avea doi ani pînă să-i expire mandatul şi nu a dorit să dea prea multe detalii cu privire la motivul  retragerii sale. La ultima evaluare a activităţii sale ca manager, el a obţinut nota 9,18. „Vreau să am şi alte priorităţi în viaţă. Instituţia se desfiinţează sau se reorganizează. Vor să rearanjeze toate instituţiile de cultură. E un proiect mai vechi. Nu ne consultă pe noi. Voi rămîne cercetător, să vedem în cadrul cărei instituţii. Mi-am dat demisia“, ne-a declarat Sorin Mazilescu.   

   I.Ivănoiu 

Raportul anchetei rectificării bugetare, retrimis la comisii

Ieri, la propunerea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, s-a decis suplimentarea obiectivelor anchetei, iar plenul reunit a decis să retrimită la comisii raportul privind anchetarea rectificărilor bugetare din august şi noiembrie 2016, făcute de Guvernul Cioloş. Propunerea a fost votată cu 201 de voturi pentru, 81 de voturi împotrivă şi 12 abţineri. 

A.Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 359

 
Gabriel Sicoe, noul preşedinte ACAROM Imprimare E-mail
(1 vot)
joi, 23 martie 2017

Ieri, în cadrul adunării generale de la Bascov,

Gabriel Sicoe, noul preşedinte ACAROM

 

 Ieri, la restaurantul Star din Bascov, ACAROM, asociaţia reprezentativă a industriei auto, şi-a desemnat noul preşedinte-director general, pentru următorii trei ani, în urma decesului lui Constantin Stroe. Este vorba despre fostul vicepreşedinte, Gabriel Sicoe. El a fost ales în adunarea generală anuală în prezenţa reprezentanţilor celor 156 de membri, printre care şi cei doi constructori de autoturisme, Renault - Dacia şi Ford România. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 517

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 218 - 248 din 5382
IEC

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Domnul Hiru este un om foarte capabil sa conduca o institutie, ii place sa fie lider, e indragostit de aceasta meserie,e...
28/04/17 11:32 Mai mult...

Strategie de dezvoltare „copy-paste“
Sa te fereasca pronia cereasca sa ai nevoie de ceva de la Primaria Campulung! Majoritatea functionarilor de acolo plimba...
28/04/17 11:33 Mai mult...

Misiune grea cu ilfovenii!
Pitesti fara fc arges este trist.dica trebuie sa ramana.ce se intampla cu brandul?
28/04/17 08:41 Mai mult...

Şef nou la Serviciul de Ambulanţă Argeş
Dupa cravata individul pare sa fie din gruparea nemaipomenit de profesionista si cinstita poreclita "ALDE". Dupa acesta ...
28/04/17 08:42 Mai mult...

A vîndut apă colorată în loc de motorină
culmea zgarceniei sa ai masina diesel si sa bagi motorina de pe marginea santului
28/04/17 08:42 Mai mult...

căutare personalizată

Pe aceeasi tema

Sîmbătă, 29 Aprilie

 

Linkuri sponsorizate

 

 


 


 


 


 

 

Ghid TV

Horoscop

Mersul trenurilor

RON 
sâmbătă, 29 aprilie 2017
EUR 4.5333
USD 4.1453

Flag Counter