Curierul Zilei - Social Economic
PRIMA PAGINA arrow Social Economic
„Elevii de la Odobescu sînt manipulaţi“ Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 22 februarie 2017

Viceprimarul Zidaru, despre conflictul legat de fuziunea cu Şcoala 17:

„Elevii de la Odobescu sînt manipulaţi“

 

 După ce autorităţile lo­cale au decis ca,  înce­pînd din toamnă, Şcoala 17 să fie absorbită de Colegiul Liceal Odo­bescu, din Piteşti, la colegiul piteştean arde mocnit un conflict. O parte dintre cadrele didactice ale colegiului sînt nemulţumite de faptul că vor avea în aceeaşi clădire 400 de elevi din clasele mai mici. Elevii au fost an­grenaţi în acest conflict, ei ieşind într-o pauză, zilele trecute, în curtea unităţii de învăţămînt, pentru a protesta în mod paşnic.

Comentarii (6) | Vizualizari: 899

Continuare
 
Futeşti şi Coţăeni, şterse de pe hartă Imprimare E-mail
(4 voturi)
miercuri, 22 februarie 2017

Comuniştii au schimbat numele ruşinoase

Futeşti şi Coţăeni, şterse de pe hartă

 

 Printre vechile nume de localităţi din Argeş existau şi unele mai „fără perdea“, care, cu timpul, au început să deranjeze auzul locuitorilor şi mai ales al autori­tă­ţilor; de aceea, au fost şi schimbate. Cele mai „plastice“ au fost, cu siguranţă, numele celor două cătune care au fost rebotezate ulterior Săticul de Sus şi Săticul de Jos, din comuna Rucăr.

Comentarii (1) | Vizualizari: 1513

Continuare
 
În martie, simulări la evaluare şi Bac Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 22 februarie 2017

Elevii din anii terminali vor intra în febra examenelor

În martie, simulări la evaluare şi Bac

 

 Elevii de clasa a VIII-a şi cei ai claselor a XI-a şi a XII-a vor susţine, în perioada 13 - 17 martie, simularea evaluării naţionale şi a probelor scrise ale examenului de Bacalaureat. Rezultatele urmează să fie afişate în data de 31 martie. De asemenea, la fel ca în anii trecuţi, notele obţinute nu vor fi trecute în catalog, rezultatele fiind doar discutate la nivelul fiecărei instituţii de învăţămînt, pe baza acestora urmînd a fi luate măsuri pentru îmbunătăţirea performanţei şcolare.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 578

Continuare
 
Vinde mărţişoare pentru a ajuta o femeie cu cancer Imprimare E-mail
(2 voturi)
miercuri, 22 februarie 2017

Gest nobil al unei talentate creatoare populare din Corbeni

Vinde mărţişoare pentru a ajuta o femeie cu cancer

 

 Ne apropiem de intrarea în luna mărţişorului, simbolul primăverii şi al renaşterii naturii. În contextul în care piaţa este plină de mărţişoare made in China, care nu au nimic în comun cu tradiţia noastră, mai sînt meşteri populari care realizează manual acest simbol al primăverii şi pun suflet în fiecare creaţie menită să aducă noroc şi bucurie în inima celui care o primeşte. Marilena Iosifaru, meşter popular la Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti, care predă cursuri de ţesut, cusut şi confecţionarea păpuşilor tradiţionale la clasa din Corbeni, iniţiază o campanie prin care doreşte să ajute o femeie bolnavă de cancer, care locuieşte în Corbeni.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 497

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 22 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Gratuităţi pentru transport

Consiliul Local din Curtea de Argeş a decis aprobarea acordării unor gratuităţi la transportul public local de călători pentru 2017. Anul acesta, persoanele cu handicap beneficiază lunar de cîte 20 de tichete de călătorie la transportul public local. Valoarea unui tichet este 2 lei. De asemenea, persoanele persecutate din motive politice şi veteranii de război beneficiază de un abonament lunar cu 15 călătorii, în valoare de 35,50 lei.

Antonela Roşu

Reduceri de 10% la plata impozitului 

Impozitul pe cladiri, terenuri şi mijloace de transport datorate de contribuabili persoane fizice şi juridice pentru anul fiscal 2017 se poate plăti la Primăria Piteşti în două rate egale. Acestea pot fi făcute pînă la 31 martie 2017, inclusiv, şi pînă la 30 septembrie 2017, inclusiv. Pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, terenuri, mijloace de transport, datorat pentru tot anul 2017, de persoanele fizice şi jurice, pînă la 31 martie 2017, inclusiv, beneficiaţi de o reducere de 10%.    

Antonela Roşu

94 de societăţi nou-înfiinţate la Cîmpulung

Anul trecut, la Direcţia Tehnică a Primăriei din Cîmpulung Muscel au fost emise 185 de Certificate de Urbanism şi 143 de Autorizaţii de Construire. De asemenea, s-a efectuat recepţia la 40 de locuin­ţe, 28 dintre acestea fiind locuinţe noi, în sectorul privat. Au fost eliberate şi 185 de autorizaţii pentru activitate de taxi. Tot anul trecut, au fost eliberate 90 de Certificate de Urbanism şi 83 de Autorizaţii de Construcţii pentru branşamente la utilităţi şi s-au eliberat 94 de autorizaţii de funcţionare pentru societăţile comerciale nou înfiinţate.

A.Roşu

Atelier de lucru la CCIA  

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş şi Deloitte organizează un atelier de lucru cu tema „Închiderea anului financiar 2016: aspecte-cheie în pregătirea acestui exerciţiu“. Evenimentul are loc la sediul instituţiei, pe 14 martie. Seminarul se adresează atît persoanelor ce sînt implicate direct în activităţile financiar-contabile, cît şi utilizatorilor informaţiilor generate de cei din departamentele financiar-contabil. Se va discuta despre principalele elemente ce ar trebui luate în considerare de personalul departamentelor financiar-contabil cînd încep pregătirea închiderii exerciţiului financiar.

A.Roşu

Întrerupere temporară a gazelor

Astăzi, Distrigaz Sud Reţele efectuează lucrări la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale pentru creşterea gradului de siguranţă şi continuitate în alimentarea cu gaze naturale. Se va opri alimentarea cu gaze naturale la consumatorii casnici şi agenţii economici pentru modernizarea reţelei de distribuţie în Mioveni, între orele 8 şi 12, pe strada Unirii, şi în Piteşti pe străzile Carpaţi (8.30 - 15), Carpenului (8.30 - 15), Mihai Lungeanu (8.30 - 15), Ion Minulescu (8 - 15), Episcop Grigorie Leu (8 - 15), Calea Bucureşti (8 - 15), I.C. Brătianu (8 - 15), Teilor (8.30 - 15), Zamfireşti (8.30 - 15) şi în cartierul Craiovei (8 - 15.30).

 A.Roşu

Ajutor de stat pentru fermieri

Ministerul Agriculturii lucrează la o lege care urmează să limiteze achiziţia de terenuri de către străini şi care să îi încurajeze pe fermierii români să investească. Legea prevede noi condiţii pentru cei ce vor să cumpere pămînt. În acest caz, românii vor fi favorizaţi în detrimentul străinilor, fiind vorba despre un ajutor de stat pe care românii îl vor putea lua în momentul în care cumpără un teren care are o suprafaţă de maximum 250 de hectare. Aceasta ar fi una dintre schimbările care vor apărea în noua lege, ţinînd cont că, pînă acum, plafonul era de maximum 1.000 hectare. Ajutorul de stat va creşte de la 50%, cît era pînă acum, la 80% din totalul creditului pentru cumpărarea terenului.   

A.Roşu

Modificări rutiere în Bosnia şi Herţegovina

Ministerul Afacerilor Externe informează argeşenii care se află, tranzitează sau vor să meargă în concediu în Bosnia şi Herţegovina că autorităţile locale au luat noi măsuri privind circulaţia rutieră. Cele mai multe se referă la amenzi. Dacă vorbiţi la telefon sau folosiţi aparate audio-video în timpul mersului: 100 - 300 BAM (50 - 150 euro). Dacă aveţi căşti în ambele urechi cînd vorbiţi la telefon, pentru biciclişti şi şoferi de vehicule cu două roţi, amenda e 40 BAM (20 euro), iar pentru pietoni la fel. Dacă şoferii şi pasagerii nu au centură de siguranţă, amendă 100 - 300 BAM (50 - 150 euro). Transportul copiilor sub 12 ani pe scaunul din faţă 400 - 1.000 BAM (200 - 500 euro). Depăşirea limitei de viteză: peste 30km/h cu 400 - 1.000 BAM, între 20 - 30 km/h cu 100 - 300 BAM, între 10 - 20 km/h cu 50 BAM. Dacă sînteţi prinşi băuţi la volan (procentul de alcoolemie): mai mare de 1,5 g/kg: 400 - 1.000 BAM (vor sta la o secţie de poliţie pînă cînd se trezesc, respectiv pînă la 12 ore), mai mare de 0,8 - 1,5 g/kg: 100 - 300 BAM, peste 0,3 - 0,8 g/kg: 50 - 250 BAM, pînă la 0,3 g/kg: 50 BAM. Refuzul testării pentru alcoolemie sau droguri 400 - 1.000 BAM (200 - 500 euro). Conducere fără permis: 400 - 1.000 BAM, la fel ca şi pentru maşină neînregistrată. Realizarea de manevre bruşte, zgomotoase, drifturi etc: 50 - 250 BAM.  

A.Roşu

Întîlnire cu fermierii, la Leordeni

La Leordeni, va avea loc conferinţa de promovare a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală. Întîlnirea va avea loc joi, 2 martie, începînd cu ora 11.00. În cadrul acesteia, reprezentanţii Prefecturii Argeş şi specialişti din cadrul Ghişeului unic se vor întîlni cu fermierii din localităţile Topoloveni, Priboieni, Beleţi-Negreşti, Dobreşti, Boţeşti, Bogaţi, Leordeni, Călineşti, Răteşti, Căteasca şi Teiu. Le vor fi prezentate fermierilor oportunităţile de finanţare prin programele guvernamentale de sprijin a cultivatorilor de tomate şi crescătorilor de porcine. De asemenea, vor fi prezentate liniile de finanţare deschise în cadrul PNDR.   

A.Roşu

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 464

Continuare
 
Bani pentru copiii cu părinţi în străinătate Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 22 februarie 2017

Bani pentru copiii cu părinţi în străinătate

 

 Serviciul Public de Asistenţă Socială din Cîmpulung Muscel a făcut anul trecut anchete sociale la 70 de locuinţe, iar conform Legii 416/2001 a efectuat 300 de anchete. Au fost acordate alocaţii de susţinere, de handicap pentru copiii ai căror părinţi sînt plecaţi în străinătate, pentru copiii aflaţi în plasament şi în situaţii de risc. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 543

Continuare
 
Avalanşă de cereri la Înmatriculări Imprimare E-mail
(1 vot)
miercuri, 22 februarie 2017

Avalanşă de cereri la Înmatriculări

 

 Prefectul Cristian Soare a prezentat ieri date la zi despre activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Argeş, observînd că „a crescut semnificativ numărul de solicitări“. 

Comentarii (2) | Vizualizari: 635

Continuare
 
AUTOHIPNOZA - Descoperă-ţi potenţialul Imprimare E-mail
(2 voturi)
marţi, 21 februarie 2017

Denisa Petcu susţine o conferinţă inedită la Piteşti

AUTOHIPNOZA - Descoperă-ţi potenţialul

 

 Joi, 23 februarie, la Hotel Muntenia, începînd cu ora 18.00, Denisa Petcu va susţine, pentru prima dată la Piteşti, Conferinţa AUTOHIPNOZA - Descoperă-ţi potenţialul, realizată în colaborare cu salon Mary Crys massage & bodywork. Nu vor lipsi surprizele şi cadourile atît din partea Denisei, cît şi a salonului. Ca un indiciu va fi vorba de şedinţe gratuite. De asemenea, aici veţi găsi şi DVD-uri de promovare a autohipnozei. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 524

Continuare
 
Se vorbeşte, se citeşte... Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 21 februarie 2017

Se vorbeşte, se citeşte...

Protestele şi imobiliarele

În perioada de vîrf a protestelor, îngheţase complet şi piaţa imobiliară. Agenţii imobiliari care aveau de obicei destulă activitate abia mai primeau vreo 2 telefoane pe zi, pentru chirii. După aceea, piaţa şi-a mai revenit, iar preţurile sînt, în prezent, din nou pe creştere.

Răspunsuri contondente

La unele conferinţe, dacă pui întrebări, rişti să ţi se răspundă în răspăr. „În ce sală are loc întîlnirea?“ „În clădire“. „Cine participă în comisie din partea instituţiei?“ „O să aflaţi dacă mergeţi“. Plus altele, precum clasicul „Ce întrebare mai e şi asta?“ Poate şi întrebările ar trebui selectate, î­nainte de dialog, iar conferinţele să fie niţel regizate.

Foşti confraţi, acum distanţi

„Cum, credeam că îl apreciaţi, provine dintre dumneavoastră“ - spunea prefectul despre un şef de instituţie, anterior ziarist. Pentru că îi rostise numele într-o conferinţă de presă şi toţi au zis: „Ăăă!“. La un şef provenit din presă, te-ai aştepta, logic, să fie mai bun la comunicare, mai deschis, mai prezent. Dimpotrivă, la unii vezi o ciudată silenzio stampa: fără conferinţe, fără site, fără răspunsuri amabile, fără disponibilitate. Tocmai un fel de repulsie pentru meseria pe care au făcut-o - au aerul că „ştiu ei bine cîte parale fac jurnaliştii“. A­ceasta nu e deloc de laudă nici pentru ei.

Miros de strategii

După şedinţa de vineri cu Shhaideh, unde au fost zeci de oficialităţi şi 100 de primari, oamenii s-au revărsat afară ca apa dintr-un baraj. Înăuntru nu doar că era aer închis, dar parcă se simţea şi un miros ciudat, ca şi cum unele persoane ar fi fost deranjate la stomac. Sala ar avea nevoie nu doar de o mai bună ventilaţie, dar şi de o a doua uşă, pentru cei care nu se mai pot ţine, dar le e ruşine de şefi să iasă cînd trebuie.

RAR, mai dotat

Cui i-ar fi trecut prin cap să măsoare gazele emise de Volks­wagen şi alte mărci de maşini în timpul mersului? Şi totuşi aşa se putea vedea gradul real de poluare al acestora. Unii credeau că în România asta nu s-ar putea sesiza niciodată. Dar RAR a cumpărat cu 300.000 lei un sistem de măsurare a emisiilor portabil şi, din vară, cică e funcţional - conform directorului George Dincă. S-a mai cumpărat şi aparatură de laborator, de 500.000 lei, pentru asta. De Volkswagen-urile cu pricina se ocupă firma, care trebuie să le cheme pentru verificări. Dar RAR e mai vigilent şi a respins 22% din rablele care au venit pentru înmatriculare după 1 februarie.  

  VIP

 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 228

 
Liceul „Dan Barbilian“, la un pas de desfiinţare Imprimare E-mail
(1 vot)
marţi, 21 februarie 2017

Din lipsă de copii,

Liceul „Dan Barbilian“, la un pas de desfiinţare

# Autorităţile au în vedere pentru viitorul apropiat fuziunea liceului cu Colegiul Naţional „Dinicu Golescu“

 

 Este cert, Liceul Teoretic „Dan Barbilian“, din Cîmpulung, va intra în anul şcolar 2017 - 2018 cu trei clase de-a IX-a. Una dintre soluţiile de viitor puse în discuţie la nivel de Inspectorat Şcolar Judeţean este aceea de a fuziona două dintre cele mai bune licee din municipiu. Decizia trebuie însă luată la nivelul autorităţilor locale. 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 804

Continuare
 
Practica în laboratoare, desfiinţată! Imprimare E-mail
(7 voturi)
marţi, 21 februarie 2017

Transformate în săli de curs,

Practica în laboratoare, desfiinţată!

 

Laboratoarele de chimie, fizică şi biologie din şco­lile gimnaziale din Piteşti sînt pe cale să devină istorie! Aceasta este rea­litatea din unităţile de învăţămînt argeşene, în contextul reformei din învăţămînt din ultimii ani. În loc să se pună accen­tul din ce în ce mai mult pe practică, în şcolile noastre, teoria e de bază! Din lipsa spaţiului, labo­ratoarele au fost trans­formate în majoritatea şcolilor în săli de curs, iar dotările sînt minime şi de pe vremea comu­nis­mului. Remarcăm lipsa de in­teres a Inspec­toratului Şcolar Judeţean Argeş, condus de Dumi­tru Tudosoiu, care, în loc să încurajeze prac­tica în aceste labora­toa­re, să găsească soluţii privind dotările şi spaţiul, le lasă practic să moară, iar elevii să fie privaţi de aceste activităţi educa­tive.

Comentarii (2) | Vizualizari: 833

Continuare
 
Alte ştiri pe scurt Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 21 februarie 2017

Alte ştiri pe scurt

 

Întîlnirea constructorilor, la CCIA

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş organizează astăzi, 21 februarie, o întîlnire cu constructorii din judeţ. Evenimentul va avea loc începînd de la ora 11.00, la sediul instituţiei, şi va avea ca temă „Construcţiile, domeniul de bază al activităţii economice“. Sînt aşteptaţi toţi constructorii interesaţi. 

   Antonela Roşu

Tragere la sorţi pentru Tîrgul Mărţişor

Astăzi, comercianţii care vor veni cu produse la Tîrgul Mărţişor 2017 se vor întîlni, la ora 10.00, la Bowling, unde va avea loc tragerea la sorţi pentru ocuparea locurilor destinate vînzării de mărţişoare sau alte produse specifice zilelor de 1 şi 8 Martie. Tîrgul va avea loc între 22 februarie şi 9 martie, în Piaţa Vasile Milea şi la Casa Cărţii. Fiecare persoană a optat pentru un bilet, pentru un singur loc, apoi biletele vor fi puse într-o urnă de unde vor fi extrase locurile de vînzare. Extragerea se va face în prezenţa unei comisii care va verificat biletele extrase şi va valida locurile. Taxa de ocupare a domeniului public va fi de doi lei pe metrul pătrat pe zi.   

  Antonela Roşu

263 persoane, disponibilizate anul trecut

Anul trecut, 13 agenţi economici din Argeş sau din alte judeţe au depus la Agenţia Judeţenă pentru Ocuparea Forţei de Muncă notificări prin care au anunţat disponibilizarea colectivă a 263 persoane. Domeniile de activitate cele mai afectate de disponibilizări au fost construcţiile civile şi industriale, extracţie petrol, pază şi protecţie, arată cei de la AJOFM Argeş. Totodată, potrivit AJOFM, în 2016 au intrat în evidenţele agenţiei aproximativ 10.600  persoane nou- înregistrate. În prima jumătate a a anului 2016, şomajul înregistrat la nivelul judeţului Argeş s-a menţinut în trendul descendent început în cea de-a doua jumătate a anului precedent, înregistrînd o uşoară creştere, în perioada iunie-august, influenţată de înregistrarea absolvenţilor de învăţămînt şi în luna decembrie datorită, în principal, şomajului sezonier din construcţii. Pe parcursul anului 2016 au intrat în evidenţele agenţiei aproximativ 10.600 persoane nou-înregistrate (dintre care aproximativ 65% persoane care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj), în scădere cu 3.300 persoane faţă de anul trecut.    

Antonela Roşu 

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 262

 
Conflictul de la Dacia a ajuns la ITM Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 21 februarie 2017

Conflictul de la Dacia a ajuns la ITM

 

 Sindicatul Autoturisme Dacia ne-a comunicat că a depus ieri la Inspectoratul Teritorial de Muncă documentele privitoare la conflictul de muncă cu conducerea Uzinei - fapt confirmat şi de inspectorul şef Mihai Oprescu. 

Comentarii (1) | Vizualizari: 432

Continuare
 
Persoanele cu ajutor social, verificate Imprimare E-mail
(4 voturi)
marţi, 21 februarie 2017

Persoanele cu ajutor social, verificate

 

 Argeşenii care beneficiază de ajutor social vor fi verificaţi, iar dacă se constată că nu îndeplinesc condiţiile pentru a-l primi în continuare, acesta este sisstat.     

Comentarii (2) | Vizualizari: 709

Continuare
 
Se caută şofer şi referent Imprimare E-mail
(0 voturi)
marţi, 21 februarie 2017

Vă puteţi angaja la Primăria Piteşti

Se caută şofer şi referent

 

 Dacă nu aveţi un loc de muncă sau vreţi să îl schimbaţi pe cel existent şi aveţi studiile necesare, puteţi participa la două concursuri organizate de Primăria Piteşti. Acestea au loc pe 21 martie, la ora 10.00, la primărie. Angajările se fac atît pe o perioadă determinată, cît şi nedeterminată.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 475

Continuare
 
Tăieri şi toaletări ale copacilor din oraş Imprimare E-mail
(3 voturi)
marţi, 21 februarie 2017

Primăria a început pregătirile de primăvară

Tăieri şi toaletări ale copacilor din oraş

 

 Primăria Piteşti a stabilit programul de tăieri şi toaletări ale copacilor din oraş. Este bine să ştiţi unde şi cînd vor avea loc acestea, deoarece este indicat să nu lăsaţi maşinile în ziua respectivă sub copaci pentru a evita eventuale accidente şi pentru a le uşura munca celor care se ocupă de tăierea acestora.

Fii primul care comenteaza articolul | Vizualizari: 438

Continuare
 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 218 - 248 din 5163
IEC
clinica dentara, implant dentar

CurierTV - Televiziunea sufletului tau!


Intrebarea Curierului
 

Comentarii

Emilian Dragnea este învestit prefect
mai zilele trecute Soare isi numara zilele de mandat de prefect sperand sa ajunga un fel de Pendiuc al prefecturii Arges...
24/03/17 00:32 Mai mult...

Căldura se taie pe bază de tabel
Cine plateste caldura data de termo calor când afară sunt +17-20 grade??? :grin
23/03/17 19:30 Mai mult...

La 17 puncte de locul doi!
Ba Mihai, e clar ca lumina zilei ca SCM e de ochii lumii. Ce tot incerci tu sa explici si faci propaganda din subiectul...
23/03/17 14:36 Mai mult...

Emilian Dragnea este învestit prefect
Stai linistit Soare ca in curand se va face o alta schimbare Vine Oprescu si apoi tu
23/03/17 10:43 Mai mult...

Proiectul de la Viitorul Ştefăneşti dă roade!
Primăria, ar face bine,sa se ocupe și de asfaltata drumurilor,transportul în o um în Valea Mare,nu sa plătesc taxe...
23/03/17 07:11 Mai mult...

Pe aceeasi tema

Vineri, 24 Martie

 Prima Pagina Curierul Zilei
 Prima Pagina Curierul Zilei


 

Linkuri sponsorizate


Flag Counter