Curierul Zilei - Se oficializează bacşişul!
PRIMA PAGINA arrow social economic arrow Social Economic arrow Se oficializează bacşişul!
 Publicitate pdf
Se oficializează bacşişul!
(0 voturi)
Thursday, 22 August 2019


Se oficializează bacşişul!


Ministerul Finanţelor Publice legiferează, la solici­tarea industriei de profil, conţinutul economic al bacşişului în domeniul restaurantelor şi barurilor şi sta­bileşte regulile fiscale şi contabile de înregistrare a a­cestuia.   

„Este o măsură care a fost cerută de industria HoReCa şi nu numai. Aşa cum am obişnuit reprezentanţii patronatelor, eu sunt un partener onest, deschis şi de bună credinţă faţă de propunerile venite din partea celor care activează în economia reală. Obiectivul nu este de a suprataxa ceva, ci doar de a avea un cadru legal simplu şi clar, aşa cum există în numeroase alte ţări. Este, totodată, şi o promisiune îndeplinită, o promisiune pe care nu am facut-o de ieri, de azi, ci de mult timp. Vom continua să creăm cadrul legal care să ne permită să-i ajutăm pe cei care activează în economia reală“, a precizat Eugen Teodorovici, ministrul finanţelor publice.

Proiectul de act normativ cuprinde următoarele reglementări:

l definirea bacşişului în vederea evidenţierii acestor sume pe bonul fiscal, cu scopul delimitării clare a acestora de veniturile încasate de operatorii economici pentru livrarea bunurilor sau prestarea serviciilor direct către populaţie şi asigurării fiscalizării bacşişului potrivit Codului fiscal;
l instituirea obligaţiei de evidenţiere pe bonul fiscal a bacşişului încasat de la clienţi, în cazul serviciilor de restaurant, baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor, indiferent de modalitatea de plată a acestuia (card / numerar / substitute de numerar);
l evidenţierea bacşişului pe bonul fiscal nu este obligatorie pentru livrările la domiciliu;
l se interzice condiţionarea, sub orice formă, a livrărilor de bunuri sau a prestărilor de servicii de acordarea bacşişului;
l se instituie obligaţia operatorului economic de a înmâna clientului  o notă de plată, în prealabil emiterii bonului fiscal. Nota de plată va conţine rubrici destinate alegerii de către  client, a nivelului bacşişului pe care acesta doreşte să îl ofere. Nivelul bacşişului oferit de client poate varia între 0% şi 15%;
l se instituie obligaţia operatorului economic de a distribui sumele provenite din încasarea bacşişului, integral salariaţilor, potrivit unui regulament intern şi de a le înregistra în  contabilitate pe seama conturilor de datorii/analitic distinct;
l în situaţia în care plata contravalorii consumaţiei se face prin ordin de plată şi se emite factură, bacşişul se evidenţiază distinct pe aceasta;
l se lasă la opţiunea operatorului economic, posibilitatea marcării bacşişului pe acelaşi bon fiscal cu bunurile livrate/serviciile prestate sau pe un bon fiscal distinct, în funcţie de situaţia de fapt, respectiv de momentul în care valoarea bacşişului este cunoscută de către emitentul bonului fiscal;
l bacşişul se introduce în baza de date a aparatelor de marcat electronice fiscale sub formă de articol, cu denumirea „bacşiş“.
S.M.

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:



Cod:* Code


Vizualizari: 586

Fii primul care comenteaza articolul

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 


embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******

  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
 
CurierTV - Televiziunea sufletului tau!
Intrebarea Curierului


Comentarii

„Avem o echipă greu de bătut!“
EU SINCER CRED K O SA PROMOVAM.AM PARIU CU NISTE PRIETENI K VOM TERMINA PE 1-2.LA LOCUL 1 FAC EU CINSTE
11/12/19 15:49 Mai mult...

Editoriale
Nu-ti place,nu citi!...simplu ca buna ziua ! E plin Curierul de comentarii de acest gen dar,stimabilii contestatari abi...
11/12/19 10:23 Mai mult...

„Avem o echipă greu de bătut!“
Imi mpermit sa-i dau un sfat d-lui Ionut Badea (un baiat inteligent, indiscutabil ), care inteleg ca vrea sa -si protej...
11/12/19 09:48 Mai mult...

Măgar sfârtecat de urs
Unde sa mai stea urșii.Ati ras padurile ați defrișat tot ghimbavul mai legal.cu acte in regula.ITRSV doarme
11/12/19 07:48 Mai mult...

Editoriale
Este cel mai prost ziar din arges, cu informatii putine, dar multa sustinere pentru psd. ziarul Argesul are un articol d...
11/12/19 06:36 Mai mult...

Exclusiv
 Prima Pagina Curierul Zilei
Fii reporter!
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zi record

Luni, 11.11.2019

--- 2.687 vizitatori unici ---





 
Flag Counter


PRchecker.info