Curierul Zilei - Cum au petrecut VIP-urile argeşene
PRIMA PAGINA arrow social economic arrow stiri social economic arrow Cum au petrecut VIP-urile argeşene

*** De la 1 august se scumpesc gazele!     *** Clienţii cu panouri vor livra energia şi în reţea     *** Refuzi un loc de muncă, pierzi ajutorul social!     *** Astăzi este sărbătorit Sfîntul Ilie     *** Plafon crescut la 990 lei pentru pensionari     *** Vom plăti garanţie la sticlele de bere     *** Cei mai implicaţi voluntari, premiaţi!      *** Se vorbeşte, se citeşte...     *** Argeaşeancă, găsită fără viaţă în Italia     *** Adolescent dispărut de acasă     *** Fiara a omorît berbecul de prăsilă!     *** Muscelean condamnat pentru vătămare corporală      *** Mort, la 17 ani, din motive necunoscute!     *** Turişti speriaţi de urşi pe Transfăgărăşan!     *** Incediu de la o candelă     *** Champions League, turul      *** Formatul Cupei României, Ediţia 2018/2019     *** PROGRAMUL turului Liga I      *** FC Argeş şi Mioveni, debut acasă     *** Grevă japoneză la DJTS, CSM, CSN Bascov     *** Meci de gală la Cîmpulung!    

 
Cum au petrecut VIP-urile argeşene Imprimare E-mail
(0 voturi)
miercuri, 11 aprilie 2018


Cum au petrecut VIP-urile argeşene


Ca în fiecare an, şefi din administraţia locală sau ale unor instituţii publice au răspuns unui sondaj realizat de redactorii Curierului zilei. Cu toţii au fost întrebaţi cum şi-au petrecut Paştele în acest an.

A luat lumină de la Schitul din Trivale

Cornel Ionică - primarul municipiului Piteşti: „Am petrecut Paştele în familie, acasă, dar am avut alături şi cîţiva prieteni buni. După ce în noaptea de Înviere am luat lumină de la Schitul din Trivale, am mers acasă şi am ciocnit cîte un ou roşu împreună cu familia. În privinţa mîncării, îmi plac toate preparatele tradiţionale care se fac de Paşte, dar în mod deosebit ouă roşii şi friptură de miel“.

Îi place borşul şi pastrama de miel

 Bebe Ivan - primarul comunei Băbana: „Am stat acasă de Paşte. La Înviere, am fost la biserică şi am luat lumină, apoi am petrecut alături de cei dragi acasă. A doua zi, am mers la un prieten bun de-al nostru din Cocu. De Paşte, mănînc cu mare plăcere borş din miel şi pastramă cu mămăliguţă“.

La socri şi părinţi

Ion Georgescu - primarul oraşului Mioveni: „În ultimii 18 ani, de Paşte sau alte sărbători, nu am fost decît la Catedrala şi bisericile din Mioveni. Anul acesta, am trecut înainte de Înviere pe la toate aceste lăcaşuri de cult din oraşul nostru ca să văd dacă este totul în ordine, apoi, de la ora 11.20 pînă la miezul nopţii am fost să iau Lumină la Catedrala din Mioveni. Duminică, am fost la socrii, iar luni, a doua zi de Paşte am petrecut la părinţi, în comuna Oarja. Preferatele mele sînt, de Paşte, pastrama, carnea de miel şi cozonacul, alături de vinul roşu“.

„Cînd ai familia lîngă tine, ai totul“

Directorul Casei Judeţene de Pensii Argeş, Aida Enache: „Am fost extrem de încîntată anul acesta de Paşte de vremea frumoasă şi am petrecut în linişte cu familia mea. A înflorit magnoliul din grădină şi ne-am bucurat de aceste lucruri frumoase şi mărunte. Cînd ai familia lîngă tine ai totul iar sentimentul nu poate fi descris în cuvinte. Am stat la noi în curte şi am realizat cît de frumos este să stai alături de cei dragi şi să te bucuri de lucrurile simple din viaţă. Pe masa de sărbătoare am pus brînză, ceapă şi usturoi verde, pulpă de miel la cuptor şi drob de miel. Îmi plac mult şi coastele de miel la grătar“.

De Înviere, la serviciu

Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Argeş, Marian Hiru: „Ca în fiecare an, de Paşte am fost acasă cu familia. Aşa este frumos. Noi toate sărbătorile ni le petrecem împreună. În noaptea de Paşte am fost la serviciu la coordonare. Ziua, acasă cum se obişnuieşte de sărbători. Nu am făcut excese. Am avut produsele tradiţionale şi am mîncat cîte puţin din fiecare“.

În fiecare an în familie

Emilian Dragnea - prefectul judeţului Argeş: „Paştele este o sărbătoare pe care o petrec în fiecare an alături de familie. Am avut alături şi copiii, dar şi nepoţii şi a fost foarte frumos. Am luat Lumină de la biserica din Expo-Parc. Toate preparatele care se mănîncă la această sărbătoare îmi plac, dar anul acesta, am preferat friptura de ied, cu un pahar de vin roşu alături“. 

A doua zi, în vizită la un prieten

Ion Dumitru - primarul comunei Albota: „În noaptea de Înviere, am mers la biserica din Albota. Apoi, am petrecut alături de familie acasă de Paşte, iar a doua zi, am mers în vizită la un prieten foarte bun, de la Slobozia. Preferatele mele, dar şi ale imvitaţilor pe care i-am avut la masă, anul acesta au fost ciorba de miel făcută de soţia mea şi pastrama de miel făcută de mine„.   

Paştele, acasă

Comisarul şef adjunct din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, Violeta Nedelcu:’’Am petrecut Paştele, acasă cu familia. De preparatele tradiţionale s-a ocupat mama soacră iar eu am făcut curăţenie şi m-am ocupat de cel mic, Matei. Nu am putut merge la slujba de Înviere fiindcă Matei trebuia să doarmă. Dintre preparatele tradiţionale de Paşte cel mai mult îmi place drobul de miel. Nu prea consum carne de miel dar am mîncat cîte puţin din sarmale, ouă roşii şi salată boeuf. Nu mănînc în cantităţi mari şi alternez cu salate de crudităţi‘’.

„Am mîncat ca tot omul“

Dragoş Şerban, director executiv FC Argeş: „Ca în fiecare an, Crăciunul şi Paştele la petrec acasă cu familia şi cu rudele. Şi în acest an am stat acasă alături de cei dragi. Am mîncat preparate tradiţionale specifice acestei sărbători. Ce mai mult mi-a plăcut pastramă cu mămăliguţă. Soacra mea a făcut cozonacii şi drobul, însă am ajutat şi eu la prepararea lor. Am mîncat ca tot omul şi nu am făcut excese. A fost foarte frumos să ne revedem cu toţii pentru că numai la asemenea sărbători se întruneşte toată familia“.

Paşte petrecut în familie

Gheorghe Dinu, director CSM Piteşti: „Paştele l-am petrecut în familie, ca şi Crăciunul dealtfel. Am mîncat numai preparate tradiţionale româneşti făcute de noi. Soţia a coordonat totul, dar am ajutat şi eu atît cît m-am priceput. Eu nu am o mîncare preferată şi am mîncat din fiecare cîte puţin. Toate bucatele au fost bune. Aşa cu este şi normal am ciocnit ouă şi am băut un pahar de vin roşu“.

Fripura de ied, mîncare favorită

Alin Popa, fotbalist FC Argeş: „Sîmbătă, am fost la ţara cu familia. Am fost acolo la Înviere, iar duminică m-am întors acasă. Am făcut un grătar cu prietenii. Cel mai mult mi-a plăcut friptura de ied preparată la cuptor. Am mîncat ca în orice altă zi. Eu nu prea exagerez cu mîncarea. Luni după-amiază, am revenit la antrenamente alături de ceilalţi colegi“.  

A servit mîncare marocană!

Adrian Bughiu, director adjunct DJST Argeş: „Paştele l-am făcuţ la ţară, în familie ca în fiecare an. Am mîncat numai produse tradiţionale româneşti făcute de soţia mea. A doua zi am fost la naşi. Am servict o mîncare tradiţională marocană. Se numeşte Kanjin. Se face cu carne de oaie şi cu multe legume care se pun într-un vas special de pămînt. Eu nu am o mîncare preferată şi nu sînt nici gurmand. Mănînc din fiecare cîte ceva şi nu fac niciodată excese“. 
Grupaj de  A. Roşu, I.Ivănoiu, M.Duinea

Vizualizari: 1934

Comentarii (1)
11-04-2018 02:38
 
numai cumpatati si numai acasa.  
si in aceste zile de sarbatoare tot cu minciuna in gura, doar sunt viipuri
Vizitator
 
fles

Scrie comentariu

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului sau stergerea integrala. Site-ul www.curier.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Nume:
Comentariu:



Cod:* Code

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
< Precedent   Următor >
embedgooglemap.net

******* Hotel ILA - telefon: 0747943375 *******


  CurierTV - Televiziunea sufletului tau!

 

Intrebarea Curierului



Comentarii

Grevă japoneză la DJTS, CSM, CSN Bascov
Greva japoneza presupune sa lucrezi mai mult, sa faci supraproductie ... nu sa stai cu o banderola pe mana...
20/07/18 09:21 Mai mult...

Profesori sub nota 5
A fost o perioada in care te puteai titulariza in mediul rural bine-mersi si cu nota 5 la examen.
20/07/18 00:41 Mai mult...

Avem nouă elevi de 10 la Bac!
FELICITARI TUTUROR ELEVILOR!FELICITĂRI PĂRINTILOR SI PROFESORILOR! CELE DOUA ELEVE: Ionela Nicoleta Ilinca de la Li...
19/07/18 22:44 Mai mult...

Aparatele pentru Judeţean, achiziţii complicate
Pur si sumplu astora\' nu le pasa. Ce rusine? Au soriciul gros. Lor sa le mearga bine, oricum ceilalti nu conteaza.
19/07/18 23:45 Mai mult...

A murit o profesoară!
Dumnezeu s-o odihneasca!
19/07/18 14:33 Mai mult...

Google Analytics





































Sfinții zilei

Zi record

Luni, 09.07.2018

--- 3.717 vizitatori unici ---

Horoscop zilnic

 
 




 

Mersul trenurilor

Flag Counter


PRchecker.info