Începe recensământul circulației rutiere pe drumurile din Argeș!

0Consiliul Județean Argeș, prin Regia Județeană de Drumuri Argeș, în colaborare cu Universitatea din Pitești, efectuează în cursul anului 2022, Recensământul General al Circulației Rutiere pe drumurile județene din Argeș. 


În decursul acestui an, se vor efectua 10 citiri conform Calendarului pentru înregistrarea circulației rutiere, astfel: # 04 aprilie # 12 aprilie # 22 mai # 22 iulie # 7 august # 20 august # 06 octombrie # 19 octombrie # 10 noiembrie, între orele 06.00 – 20.00, și # 11 mai (între orele 06.00 – 06.00).
Pe întreaga rețea de drumuri județene se vor identifica un număr de 71 de posturi de înregistrare.

Datele vor fi folosite pentru noile proiecte

Datele din recensământ vor sta la baza dimensionării structurilor rutiere ce se vor executa, la capacitatea de circulație a drumurilor, respectiv a alocărilor financiare necesare sistemului rutier. Cu alte cuvinte, grosimea staturilor rutiere sau numărul benzilor de circulație ale unui drum se stabilesc în funcție de trafic. Cunoașterea caracteristicilor traficului pe rețeaua rutieră este necesară pentru fundamentarea şi proiectarea investițiilor rutiere şi a lucrărilor de: întreținere şi reparare a drumurilor, fundamentarea măsurilor de organizare a circulației rutiere şi urmărirea dinamicii de evoluție a traficului pe rețeaua rutieră. Efectuarea înregistrării circulaţiei rutiere se face pe baza metodei specifice de investigare a traficului din ţara noastră, care are în vedere şi recomandările Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.