20 de ani de Jandarmerie Montană

0

Astăzi se sărbătoresc două decenii de la înființarea primei structuri de Jandarmerie Montană din România. În județul Argeș funcționează  Postul Montan de Jandarmi Arefu și Postul Montan de Jandarmi Rucăr. IJJ Argeș a transmis un comunicat de presă cu acest prilej. M.S. 

Structurile montane ale Jandarmeriei Române sunt cele care acționează pe traseele turistice și stațiuni montane, având atribuții atât de menținere a ordinii publice, cât și de asigurare a protecției fondului cinegetic și piscicol natural, a fondului silvic si de protecție a mediului.

Astăzi, la 20 de ani de la înființarea acestor structuri, putem afirma cu mândrie că personalul care le încadrează nu este doar unul specializat, ci este format din jandarmi pasionați, care iubesc muntele și pentru care „biroul” înseamnă o pajiște montană.

În județul nostru funcționează Postul Montan de Jandarmi Arefu, înființat în anul 2009 și Postul Montan de Jandarmi Rucăr, înființat în anul 2012, și au ca zonă de competență nordul județului Argeș.

Pasiune și dăruire, acestea sunt cele două cuvinte care descriu cel mai bine activitatea jandarmilor montani.

”Nu de puține ori s-a întâmplat să te deplasezi rapid dintr-un loc în altul, știind că în tine își pune speranța o persoană aflată în dificultate, și că tu ești cel care face diferența dintre viață și moarte, iar satisfacția cea mai mare este atunci când toți salvatorii, indiferent de structura din care fac parte, raportează misiune îndeplinită” a spus Florin, șeful Postului Montan de Jandarmi Rucăr.

Astăzi, de ziua Jandarmeriei Montane, noi le urăm mulți ani plini de realizări, le dorim putere de muncă, așteptându-i mereu acasă și suntem convinși că vor purta numele Jandarmeriei Române pe cele mai înalte culmi, atât la propriu, cât și la figurat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.