Autogara Sud închisă, maşini oprite din traseu

0
  • Protecţia Consumatorilor a făcut controale la PiteștiAu fost făcute controale la Autogara Sud din Piteşti fiind verificate atât spaţiile de aşteptare cât şi maşinile care urmau să plece pe traseu. Au fost descoperite deficienţe fiind dispusă măsura închiderii, temporare, a autogării până la remedierea problemelor, iar maşinile nu au mai fost lăsate să plece pe traseu. Au fost date amezi în valoare totală de 80.000 lei.


Controalele au fost făcut de echipe ale Comisariatelor Județene pentru Protecția Consumatorilor Prahova și Argeș, sub coordonarea comisarului șef al Regiunii Sud Muntenia, Ion Iordăchescu. Verificările au vizat Autogara Sud Pitești (Astra), pentru a vedea modul în care sunt respectate drepturile consumatorilor, atunci când utilizează mijloacele de transport în comun puse la dispoziție de locație.

“Au fost controlate 7 vehicule (autobuze și microbuze) care urmau să intre în exploatare, în ziua respectivă, precum și spațiile destinate publicului din Autogara Astra. 5 dintre acestea au fost oprite de a intra în traseu și, de asemenea, Autogara a fost oprită de la prestarea serviciului până la remedierea deficiențelor pentru ca acestea să nu pună în pericol sau să afecteze sănătatea consumatorilor. Întrucât nu au fost respectate măsurile dispuse, operatorul economic a fost sancționat cu amenda contravențională în valoare de 20.000 lei.

Comisarii au aplicat amenzi contravenționale în valoare totală de 80.000 lei
Câteva dintre neregulile importante constatate sunt: Deficiențe tehnice ale vehiculelor● prezența unor balustrade de sprijin nefixate corespunzător, a unor praguri deteriorate, ● existența podelei cu porțiuni sparte, a unor scaune defecte și a unor instalații de aer condiționat nefuncționale. Deficiențe ale autogării ● starea precară la nivel de dotări și curățenie a spațiilor de așteptare ● existența mobilierului exterior deteriorat, nefixat, ● utilizarea unor grupuri sanitare insalubre, a transmis într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre, de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova și Argeș.

Între timp, în autogară deficiențele au fost remediate, dovadă stând fotografiile transmise de CJPC. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.